Negatív

A világ "miértjei" -re keressük a választ. Vitaindító rövidebb-hosszabb vezérfonálból kiindulva szeretnénk mindent megfejteni. Oldalunktól nem áll távol az emelkedettnek tűnő témák bolygatása sem, esetenként filozófikus tartalom is megjelenik. Talán az oldal jelszava lehetne a címben is szereplő Negatív szó is, ami kifejezi azt is, hogy nem vagyunk optimisták! Ebbe belefér a pesszimizmus és a realizmus, ami egybe is esik néha (sajnos). Olykor szomorú témákat ironikusan fejtünk ki, hogy ezzel viccessé és nyomatékossá tegyük azt.

Friss topikok

  • Jerome Moro: Nagativizmus – szüleim haláltáncára emlékeztet a szó. Anyám küldetésszerűen tagadott (negált, elle... (2012.02.05. 17:23) Konstruktív negativizmus
  • Felicitasz: Szerintem az anya és a gyerek érdekeit nem érdemes élesen elválasztani. Teljesen igazad van abban,... (2010.08.06. 22:34) Akik otthon akarnak szülni...
  • konnor: "Ugyanis ez a bajszos fiatalúr nem volt nagyszerű ember, de még csak jó költő sem (arról nem is be... (2010.03.18. 17:34) Petőfi Sándor, a legnyomibb, magyarnak tartott költő-szerűség
  • keksz*: Az jó, ha van ilyen program már alsósoknak (bár nem értem, hogy a tanítónénik maguk miért nem tudj... (2009.05.12. 12:07) Kire bízzuk a gyerekek tanítását?
  • vagy_-_vagy: Engedtessék itt meg egy önkényesen kiragadott idézet Kierkegaard eszmefuttatásából: "A nyelvben r... (2009.03.20. 17:45) Gyilkos szavak

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

ClustrMaps

Védjük az állatokat!

Pesszimizmus - Optimizmus

2007.06.01. 17:27 | mocsokdream | Szólj hozzá!

Először is azzal kezdnem, hogy az én személyes véleményemet kifejtsem a negatív és pozitív gondolkodás közötti gondolkodásról. (NEM fogok újdonságot mondani)

A mai világban az emberek között álatlánosan elfogadott dolog, hogy pozitívan kell gondolkodni. Ha viszont megkérdezném emberektől, hogy miért is kellene feltétlenül pozitívan gondolkodni... hát nem nagyon tudnának rá válaszolni, illeeve annyit nyögnének, hogy így boldogabbak lesznek, vagy jobb lesz a kedvük. Hát ez részben igaz. De azért mondják ezt, mert nem gondolják végig a dolgot. Akkor gondoljuk végig most együtt:

Milyen lenne életünk, ha csak pozitív dolgokra gondolnánk? --- Hát meglehetősen silány, mert nemcsak pozitív dolgok vannak a világon, hanem kifejezetten rossz dolgok is. Szerintem elég kevés olyan ember van, aki örülne annak, hogy betörtek a lakásába, vagy hogy egy fiatalember felakasztotta magát. Valamint ha mindig csak jóra gondolnánk elég unalmas lenne a dolog, mert elveszti értékét a pozitív fogalom. Nincs negatív, nincs pozitív. De szerencsére ez egy nagyon szélsőséges példa, mert senki sem gondolkozik pozitívan a világról.

Itt jön a képbe a világról való gondolkodás. Minek gondolkodjunk erről a széteső világról pozitívan, amikor a földkerekség összes embere (szaknyelven all the people of the world - ejcsd: oldöpípülofdöwörd) arra törekszik, hogy a lehető legrosszabb körülmények között kelljen élni mint mentálisan, mint környezetileg. Én erről a világról nem tudok pozitívan gondolkodni, másról tudok.

Tehát a pozitív gondolkodás mellett a világ negatív dolgai miatt negatívan is kell bizonyos élethelyzetekben gondolkozni. Az egyik a másikat nem zárja ki természetesen. Ennek a blognak persze a negativizmus, a pesszimizmus kiemelőszerepe a lényege.

Várom a kommenteket más véleményeket, kiegészítéseket stb...

Címkék: optimizmus pesszimizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://negativ.blog.hu/api/trackback/id/tr1090847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása