Negatív

A világ "miértjei" -re keressük a választ. Vitaindító rövidebb-hosszabb vezérfonálból kiindulva szeretnénk mindent megfejteni. Oldalunktól nem áll távol az emelkedettnek tűnő témák bolygatása sem, esetenként filozófikus tartalom is megjelenik. Talán az oldal jelszava lehetne a címben is szereplő Negatív szó is, ami kifejezi azt is, hogy nem vagyunk optimisták! Ebbe belefér a pesszimizmus és a realizmus, ami egybe is esik néha (sajnos). Olykor szomorú témákat ironikusan fejtünk ki, hogy ezzel viccessé és nyomatékossá tegyük azt.

Friss topikok

  • Jerome Moro: Nagativizmus – szüleim haláltáncára emlékeztet a szó. Anyám küldetésszerűen tagadott (negált, elle... (2012.02.05. 17:23) Konstruktív negativizmus
  • Felicitasz: Szerintem az anya és a gyerek érdekeit nem érdemes élesen elválasztani. Teljesen igazad van abban,... (2010.08.06. 22:34) Akik otthon akarnak szülni...
  • konnor: "Ugyanis ez a bajszos fiatalúr nem volt nagyszerű ember, de még csak jó költő sem (arról nem is be... (2010.03.18. 17:34) Petőfi Sándor, a legnyomibb, magyarnak tartott költő-szerűség
  • keksz*: Az jó, ha van ilyen program már alsósoknak (bár nem értem, hogy a tanítónénik maguk miért nem tudj... (2009.05.12. 12:07) Kire bízzuk a gyerekek tanítását?
  • vagy_-_vagy: Engedtessék itt meg egy önkényesen kiragadott idézet Kierkegaard eszmefuttatásából: "A nyelvben r... (2009.03.20. 17:45) Gyilkos szavak

Naptár

február 2023
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28

ClustrMaps

Védjük az állatokat!

A magyarságtudat-nélküliségemről

2007.07.22. 11:27 | keksz* | 265 komment

Nekem nem dobban meg jobban a szívem, ha felharsan a magyar himnusz. Én nem szurkolok egy csapatnak/sportolónak csak azért, mert magyar (fontosabb, hogy mennyire ember, mennyire felkészült, sportszerű-e). Vissza kell tartanom a nevetésem, ha valaki Wass Albert-verset szaval. A magyar irodalmi alkotásokat nem tartom jobbnak a világirodalminál csak azért, mert magyar ember írta (a minősége nem ettől függ, hanem az írótól). És legfőképpen: viták, beszélgetések közben nem verem a mellem, hogy én magyar vagyok. Pedig a személyim nemzetisége rovatába ez van írva. Én mégsem vagyok erre büszke, pontosabban egyáltalán nem jelent semmit nekem. Az, hogy negatív érzéssel tölt el ennek a szónak a tudata, az azoknak köszönhető, akik átestek a ló másik oldalára, és a magyar zászló lengetése közben üvöltözik (de úgy, hogy a nyáluk is fröcsög) a magyar jelszavakat (teszik ezt meccsen, tüntetésen, osztályteremben a személyes viták közben stb.). Igen, a helyzet az, hogy nincs magyarságtudatom.

Nem tölt el patetikus érzésekkel a közös nyelv, közös történelem, közös hagyományok. Ugyanakkor tudom és elismerem a tudomány nagy eredményeit, bár nem vagyok benne biztos, hogy az Magyarország érdeme (ha a legnagyobb tudósaink emigrációban alkották meg elméleteiket és találmányaikat, akkor vajon tekintheti-e sajátjának ezt az az ország, amelyikből elmenekültek, és csak más terület fogadta őket be?). Szeretem a magyar nyelvet, mert valóban szépnek találom, és mert korlátaimból adódóan ezen a nyelven tudom kifejezni a gondolataim (hiába ismerünk több más nyelvet, azon egyszerűen nem ilyen ösztönösen kommunikálunk). Kellemesnek találom a magyar népzenét (nem a NOX-ra gondolok), mert a környezeti hatásoknak köszönhetően (iskola, család…) ezt hallottam folyamatosan, így lüktetése beleégett az idegrendszerembe. Ezek tények, de nem okozzák azt az érzést, hogy testvériséget érezzek azokkal, akik hasonlóan vélekednek.

Testvériséget lehet érezni közös eszmerendszer, közös világnézet és egyéb dolgok alapján, de nem aszerint, hogy egy nemzet tagjai vagyunk. Az egyenesen vezet az elzárkózáshoz, a kívülállók elrekesztéséhez, lenézéséhez, a nem belső csoportok általánosításához, sztereotipizálásához, az előítéletekhez. Nem szabadna egy csoport minden egyes tagját az alapján elítélni, hogy tag. Ő egyén, személyiség (s csak a belső tulajdonságai alapján ítélhető el valaki). Nem jó ez a nemzeti összetartás, sosem volt az…

És akkor itt egy másik kép is a magyarságról. Az elkeseredett tüntetők (akik csak ilyen primitív szinten, a jelenlétükkel próbálnak változást előidézni). Sokaknak gondolom eszébe jut az ilyesmi, ha ezt a szót hallja „én magyar vagyok”. Ez is előítélet ugyan, de sok ilyen magyar is van, ezért pár szót megérdemelnek. Ezek is kiállnak és üvöltöznek, dobálóznak. Ez mire jó? Azt állítják, hogy a magyarok érdekeit képviselik. Hát nem hiszem, hogy minden magyar örül annak, hogy az ő gondolatait ilyen formában képviselik. Azt is állítják, hogy ők az igazán magyar emberek. Hát ez meg mindenképpen zavaró lehet, ugyanis ezek nem lehetnek a magyar ember ideái. Sosem értettem, hogyan tudják tüntetéssel tölteni az idejüket. Hát nincs ezeknek családjuk, munkahelyük, hobbijuk, otthoni feladataik? Ezek nélkül nem sokat érnek… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....

Én félek az ilyen magyaroktól (végén még ezért a cikkért is megvernek). És ez nem jó érzés. Na de nagyon a szélsőséges esetek taglalása felé sodródtam. Az átlagos magyar-érzésű ember nem ilyen radikális, nem ilyen erőszakos. Illetve mégis: csak ők elfojtottan, burkoltan teszik a hétköznapokban. Nagyon értelmes, művelt és kulturált emberek is képesek terrorban tartani a másikat. Egyszerűen beszűkült a gondolkodásuk, és ha kifogynak az érvekből, mindig valami magyarságos ütőkártyát dobnak be. Komolyan mondom, nem szeretek az ilyen emberekkel beszélgetni, mert nem tudunk tértől és időtől elszakadva bármiről disputálni. Annak ellenére, hogy hasznos élettapasztalatokkal vagy akár diplomával rendelkező emberekről van szó.

 

És még egy utolsó hozzáfűzésem: ha annyira magyar akarsz lenni, nem attól leszel az, hogy mindenféle tárggyal csapkodod az asztalt, s ezzel próbálod bebizonyítani, hogy te is oda tartozol. Hanem leteszel valamit arra az asztalra. Valami értéket, legyen az tudományos, művészeti, emberi vagy filozófiai. Ezt jól jegyezd meg, és eszerint cselekedj! Ha már egyszer te is hülye magyar akarsz lenni…

Címkék: magyarország szemét realizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://negativ.blog.hu/api/trackback/id/tr19122834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2007.07.23. 20:57:38

Pardon, hogy ide hozok egy neten talált (nagyszerű!) írást, de meglehetősen témába vág. Hátha akad, akit jobb belátásra bír...: (A szerző, ha jól sejtem, erdélyi magyar.)

Tóth Károly Antal


A szerencse fiai
(Magyarok idegenben)

Biztosan illik ránk ez a név, hiszen kivándorlásunk elõtt magunk is szerencséseknek tartottuk azokat, akiknek sikerült Nyugatra kerülniük, ahol - köztudott volt és maradt - az anyagiak, bár legtöbbször nem csurrannak, csak cseppennek, mégis bõségesebbek, mint odahaza, a Kárpát-medencében. Sokunk - akiket az elnyomás különbözõ formái, viharai vagy nyomasztó állóvizei késztettek vándorbot után nyúlni - csak ezért soha nem jött volna el hazulról. Az igazi szerencsét a szabadság birtoklása jelentette, a nyugati szabadságé, aminek valódi mivoltáról ugyan csak halvány és racionális fogalmaink voltak, de képzeletben többé-kevésbé annak az ellenkezõjeként éltük át, amit otthon, a szocializmusnak nevezett valóságban megtapasztaltunk.

Most itt vagyunk egy olyan hosszúnak ígérkezõ pillanatban, amikor az emigrálás indokai lényegében elapadtak. Igaz ugyan, hogy azokban az államokban, amelyekbõl származunk, ma nehezebb megélni, mint két-három évtizeddel ezelõtt, a Magyarországtól elcsatolt területeket nyert utódállamokban pedig a nemzeti elnyomás nem csökkent, csak formáit változtatta meg. Módosultak viszont azok a feltételek, amelyek között az elnyomással szembe lehet szállni, ezért ma már nem eleve olyan kilátástalanok a megmaradásra irányuló törekvések, mint ahogy a “szocializmus" utolsó periódusában tûntek, különösen ha a magyar (kisebbségi és anyaországi) politikusok mindig megtalálják az adott helyzetben helyes cselekvési módot. A legmélyebben e régióban a politikai helyzet változott meg, ami nem utolsó sorban azt jelenti, hogy az a modell, amit Nyugaton megismertünk (és ami - bár igen felszabadító volt idejövetelünkkor megtapasztalni - távolról sem az, mint ami otthoni álmainkban élt) mindinkább tért nyer szülõföldjeinken is. Vagyis a parancsuralmi rendszerek letûnésével a diktatórikus társadalom lassanként egy lényegében liberális és mindenképpen manipulatív demokráciának adja át a helyét.

Azok számára tehát, akik politikai kényszerbõl eredõ (esetleg ideiglenes) számkivetésnek tekintették, érezték kivándorlásukat, elméletben eljött a lehetõsége annak, hogy hazatérjenek. Mint tudjuk, nincs nagy tolongás, bár többen indultak el haza ezzel a céllal (fõleg persze Magyarországra), mint ahányan végül valóban visszatelepedtek.

A hazatérés sorompói

Alapvetõen kettõs kép él bennünk a hazáról. Az egyik eszmei jellegû, de gyökerei a konkrét realitásokból erednek. Úgy keletkezik, hogy az életünk során a szülõföldön megélt események (azok is, amelyekre személyes emlékezetünk már nem tud visszanyúlni), az ottani emberi kapcsolatok kaleidoszkópszerû gazdag szövevénye, a tájról, történelmünkrõl, kultúránkról:
önmagunkról szerzett minden ismeret egy magasabb szintû szintézisben egyesül. Minden élmény, a megélt hovatartozás, a honi föld és légkör minden íze és illata egy autonóm világot alkotó esszenciává párolódik, amely az értelem és az érzelem szimbiózisával egy teljességet ölel át. Ennek a világnak jelentõs szerepe van önazonossságunk érzetének és tudatának kialakulásában és mindenkori megerõsítésében. Ez köt bennünket mindahhoz, ami meghatározott tájak tartozéka, és köt önmagunkhoz is.
Ez az a haza, amely akkor is a szívünkben él, ha a körülmények összejátszása folytán különbözõ államok polgáraiként talán végképpen hontalanokká lettünk.
Hazánk ugyanis csak egy van - ami a mi esetünkben nem is igen szorítható egyetlen állam határai közé -; de élõhelyünk az bárhol lehet.

A haza másik fogalma konkrét és hétköznapian tapasztalati jellegû, mindenekelõtt azt az aktuális társadalmat jelenti, amely egy bizonyos országban, egy bizonyos területen él. Ez a társadalom természetesen állandóan változik, az ott élõ közérzetét jelentõsen befolyásolja, és esetenként arra késztetheti az embert, hogy a benne élõ és a jobbítás törekvését is magában hordozó eszmei haza ellen forduljon. Ártani ennek ugyan nem tudunk, de megkísérelhetünk falat építeni köréje, hogy lehetõleg kiiktassuk látókörünkbõl, életünkbõl, mintha közönyösek lennénk iránta. Hogy fájdalommentesebbé tegyük az elvándorlást.
Az emigráns a konkrét hazától távol élvén, csak részlegesen tudja követni az otthoni társadalmi változásokat, viszont rendelkezik még egy hazaképpel:
a turista hazaképével. Ennek a valósághoz való viszonyát csak az tudja némileg felmérni, aki több-kevesebb elõzetes információ birtokában legalább egyszer élt már úgy egy másik országban, hogy végképp ott szándékozott maradni. Ezért a hazalátogatások során szerzett benyomások alapján történõ hazatelepülési döntés bizony keserves élményekhez vezethet. Ezzel mindenkinek számolnia kell.

A hazai társadalom számunkra esetleg (már?) idegennek tûnõ (és persze okkal bírálható) sajátosságain túl számolnunk kell például azzal is, hogy sokszor nem segítõkészséggel, hanem ellenszenvvel találkozunk, mert a folyamatosan otthon élõk egy része a sors érdemtelen kiváltságosainak tart bennünket, akik “a jólétbe szöktünk" az otthoni megpróbáltatások elõl, és kivontuk magunkat a helyzet megváltoztatására irányuló törekvésekbõl. Tehát - tõlük eltérõen - nem volt részünk abban, hogy a szocializmus falai végül is összeomlottak. Ez a viszonyulás, amelynek lelki beágyazódását már az elõzõ idõk emigránsok elleni hecckampányai is elõkészítették, olyanokkal szemben is megnyilvánulhat, akik például '56-ban fegyvert fogtak, és a forradalom leverése után az életüket mentve menekültek el. Egyesek pedig úgy látják majd - hacsak nem tõkével vagy éppenséggel munkaadókként érkezünk haza -, hogy a nagy munkanélküliségben elvesszük elõlük a kenyeret.

Számos más, az eddig említetteknél sokkal nyomósabb tényezõ is mérlegre kerül a hazatérés megfontolásakor.
Így gyakran a házastárs nem magyar, akinek a Kárpát-medencébe telepedés nagyobb megpróbáltatás lenne, mint számunkra a hajdani emigráció, mert ez neki nem csupán azt jelentené, hogy elhagyja hazáját, megszokott környezetét, hogy idegenné válik egy másik országban, hanem ugyanakkor a számára otthonosnál nehezebb körülényeket kellene megszoknia. Különösen nagy felelõsséget ró azokra a döntés, akiknek a nagykorúságot még el nem ért, de Nyugaton felnõtt gyermekeik vannak (akkor is, ha a család minden tagja otthon magyarul beszél), mert nehezen kiszámítható lelki következményekkel járhat, ha kiszakítjuk õket abból a társadalomból, amelybe belenõttek. Különösen, ha Erdélybe, a Felvidékre vagy a Bácskába, tehát az emigráns léttõl teljesen különbözõ kisebbségi sorsba történne a hazatérés.

Az idõsebb generációk tagjait gyermekeiknek, unokáiknak vegyesházasságokkal is a “külhoni"
társadalomba beépült hálója tartja helyben (noha a fejlettebb nyugati államokban a bevándoroltak körében is lazábbak a családi kapcsolatok, mint otthon). Ezért a hazatérésre hajlamosabbak minden bizonnyal a közelebbi idõpontban kivándoroltak között találhatók.
A legtöbbjüknek azonban nincs olyan anyagi helyzete, hogy a hazatelepedés két alapfeltételét önerõbõl megteremtse, vagyis lakást és megélhetést biztosítson a családja számára. Ehhez fõleg pénz kellene - és egy kis hazai összeköttetés. Valamivel könnyebb azoknak, akiknek jó családi hátterük van otthon.

Amikor minden említett akadály valamilyen módon elhárult, akkor még azzal is számot kell vetni, hogy a hazatérés az évek munkájával létrehozott otthon, a bevált munkahely - esetleg kiemelkedõbb pozíció vagy a hazában nem elérhetõ kutatási lehetõség - feladását, a megszokottságok otthonos hálójából való kilépést, egy új életkezdést jelent. Lényegében (akárcsak a
disszidálás) ez is ugrás a bizonytalanba, ami - különösen egy bizonyos életkort meghaladva, és már egy-két hasonló ugrás után - bizony sokaknak nem megy könnyedén.

Az említett alaptényezõkön kívül még számos más, gyakran egyénre szabott okai is lehetnek annak, hogy az elvándorolt magyarok szinte egésze marad ott, ahol van.


A maradás vermei

Végül is azt lehet mondani, hogy mi, szerteszóródott magyarok, úgy igyekszünk folytatni életünket, mintha azok a politikai változások, amelyek teljesen új utakat nyitottak az otthon élõk elõtt, meg sem történtek volna. Minden bizonnyal mást a legtöbben nem is igen tehetünk. Ez a tény nem teszi vidámabbá életünket, különösen azokét nem, akiknél fõleg anyagi tényezõkön múlott ez a “választás".

Persze számunkra is változásokat hozott az új helyzet.
A hazával (és hatóságaival) való viszony egyértelmûbb lett, így ma mindnyájunk számára csak szándék és pénz kérdése, hogy mikor látogatunk haza. Abban az országban, ahol élünk végre nem az idegen uralom alatt és saját politikai elitje hatalmában élõ Magyarországgal szembeni bírlatot kell képviselnünk, hanem - egy kis derûlátással a további jobbulást illetõen - azt népszerûsíthetjük, ami van. (Amivel elégedetlenek vagyunk, az a mi belügyünk kell legyen, ha nem akarunk saját magunk ellen hangulatot kelteni.) Emigráns életünk folytatása lényegében ugyanazokat az esélyeket hordozza számunkra, mint amelyekkel a változások elõtt rendelkeztünk. Ez vonatkozik személyes érvényesülésünk, anyagi gyarapodásunk lehetõségeire, melyek fõleg a világ és a bennünket befogadó ország állandóan változó gazdasági helyzetének függvényei, de érvényes magyarnak maradásunk perspektíváira is. Ez utóbbiakat vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbrõl.

Aki a kisebbségi sorból érkezett az új “hazába", azt megnyugtatja a gondolat, hogy szemben az otthoni viszonyokkal, ahol az asszimilációra, a többségbe való beolvadásra szorították, itt “csak integrálódni" kell, vagyis beilleszkedni annak az országnak a társadalmába, ahova õt senki nem hívta. Ez azt jelenti, hogy meg kell tanulni a nyelvet, meg kell ismerni a helyi viselkedésmódot, a szokásokat és igazodni hozzájuk, valamint lehetõleg minél teljesebb mértékben - legalább külszínként - átvenni az illetõ ország közgondolkodásának alapvetõ sajátosságait.
Amiért esetleg annyit küzdött a szülõföldjén: hogy a gyermekeit magyar iskolába adhassa - fel sem vetõdik, mert ilyen iskola nincs. (Bár lehet, hogy már otthon önként a többség nyelvén taníttatta gyermekét, hogy “jobban érvényesüljön".) Mindez talán még természetesebb az anyaországból érkezõnek, hiszen õ nyitott szemmel vállalta a többségi létbõl kisebbségbe kerülést.

Hosszú távon vizsgálva meg dolgot, kiderül, hogy az integráció és az asszimiláció, a beilleszkedés és a beolvadás szembeállítása, ha leszámítjuk az érintett emberek közérzetére gyakorolt hatás különbségét, lényegében játék a fogalmakkal. Ha több nemzedék életét végigkísérjük, azt láthatjuk, hogy mindkét folyamat ugyanoda vezet: az eredeti etnikai-kulturális hovatartozás végül már csak a származás tudatában és - amennyiben megtartatott - a névben jelentkezik.
Az elsõ generáció még a haza emlékeivel terhes. Ezek felbukkanását, visszasóvárgását nem tudja megakadályozni vagy semlegesíteni semmilyen anyagi elõny. Létük akadályozza az új ország érzelmi befogadását és ezáltal a beilleszkedést, aminek pedig legalább egy bizonyos szintje nélkülözhetetlen az élni tudáshoz. Az érzéseknek a személyes múltunkból, kultúránkból és önazonosságunkból eredõ, honvágynak nevezett összetett együttesét ezért el kell fojtani,
racionalizálni: hatástalanítani kell. (Amivel azért nem tudjuk megakadályozni idõnkénti váratlan, tûzhányószerû - és lehetõleg eltitkolt - kitöréseit.)

Bizonyos lelki egyensúlyt ebben a belsõ feszültségben az találhat, aki kiveszi részét az külhoni magyar szervezetek tevékenységébõl, aki tehát munkát fektet abba, hogy a kedvezõtlen körülmények között is megmaradjon, továbbadódjon valami sajátos értékeinkbõl. (Egyesek számára persze valamilyen emigráns funkció birtoklása adja az elégtételt, tehát ezt önmagában fontosabbnak tartják, mint a cselekvést, amire lehetõséget ad.)

Már az elsõ generációban is vannak, akik a beolvadást választják. Nevet változtatnak, és bár mindkét szülõ magyar, otthon is igyekeznek kiküszöbölni az anyanyelvüket, ezért gyermekeik legtöbbször elfelednek vagy már nem is tanulnak meg magyarul. Ez a jelenség több gyökérbõl is táplálkozik. Az egyik éppen a saját azonosság gátló hatásaitól való szabadulás igénye, az a törekvés, hogy kizárják, elfeledjék azt, ami kínzóan feledhetetlen. Mintha új személyiséget akarnának maguknak alkotni, hogy a régivel a szülõföldtõl való elszakadás okozta fájdalmakat is levessék.

Az említettel homlokegyenest ellentétes oka is lehet az asszimilációra törekvésnek: az érzelmi élet sivársága, a kulturálatlanság, az érdekközpontú életszemlélet, vagyis lényegében az emberi értékrendszer alapvetõ hiányosságai. Az ilyen betelepült úgy véli, hogy hamarabb elfogadják, jobb elbírálást, állást nyer, gyermekei számára is az érvényesülés göröngytelenebb útját nyitja meg, tehát haszna lesz abból, ha igyekszik (egész családjával) kívül-belül olyanná válni, mint a bennszülöttek.

Fokozott lelki-idegrendszeri érzékenység és/vagy gyengeség is lehet kiváltója annak, hogy valaki beolvadni akar. A tárasadalomban velük szemben megnyilvánuló idegenséget, a hasonlóvá válásra irányuló, néha megfogalmazott, máskor csak érzékeltetett elvárásokat sokan igen nyomasztónak érzik, és a többségi társadalommal való konfrontálódás elkerülése, a saját lelki feszültségük csökkentése érdekében “önként" nyújtják magukat áldozatul az asszimilációban.

A nyugati társadalom azonban eléggé racionális, és tudja, hogy a bevándorlók elsõ generációja sohasem asszimilálódhat igazán, hiszen mivoltunkat nem tudjuk úgy váltani, mint egy ruhadarabot, ezért nem is igen igényli ezt a beolvadási lázat. Hiú remény, hogy bennünket valaha hasonszõrûnek fognak tekinteni. Az igenis igény, hogy lehetõleg minél kevésbé különbözzünk, de teljesebb elfogadásra csak gyermekeinknek és további leszármazottjainknak van reális esélyük.

A második nemzedék tagjai sincsenek könnyû helyzetben.
Lehet, hogy még a Kárpát-medencében születtek, de a legfontosabb élmények: a serdülõ- és ifjúkoriak már idegenben érik õket. Ezért természetszerûen ahhoz a földhöz kötõdnek jobban, ahol nevelkedtek, ahhoz a társadalomhoz, amelybe belenõttek. Kialakuló kapcsolatrendszerüknek szinte egésze nem magyarokat foglal magába, és a befogadó ország nyelvén mûködik.
Bennük - a megfelelõ élmények hiánya miatt - a hajdani hazának az eszmei képe igen szegényes: annyi, amennyit vele kapcsolatban a szüleiktõl (ha azok képesek és akarják átadni), anyanyelvû istentiszteleteken és magyar szervezetek rendezvényein (amennyiben eljárnak oda), olvasmányaikból (ha olvasnak magyarul), anyanyelvi órákon vagy a szombati/vasárnapi iskolában (hogyha látogatják), hazai tévéadásokból (ha egyáltalán nézik) megismernek. Vagy amit hazalátogatások alkalmával megtapasztalnak, amikor a haza eszmei képének hiányosságait a turisztikai kép igyekszik némileg pótolni.

A második nemzedéknek elég sok beleérzõ képességgel, kíváncsisággal és jó családi viszonyokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy szüleinek a hazához, a magyar történelemhez, kultúrához fûzõdõ érzelmeit (amennyiben azok ezt egyáltalán kinyilvánítják) némileg megértse, és érzelmeivel is követni tudja. Ha ez jól mûködik, akkor is kérdés, vajon jót teszünk-e ezzel gyermekeinknek? Nem hasznosabb lenne-e az õ - a miénknél szükségszerûen nagyobb mértékû - beilleszkedési igényük szempontjából, ha óvakodnánk bennük kettõsséget, egymásnak feszülõ kettõs kötõdést kialakítani? Van, aki szerint gyermekeink talán szegényebbek, de boldogabbak volnának, ha kevesebbet foglalkoznának hovatartozásuk kérdéseivel, mert így a világ egyértelmûbb, feldolgozhatóbb lenne számukra.
Mi, elsõ generációsok azonban, akikrõl magyar voltunkat már semmilyen zápor le nemigen mossa, nem tehetünk mást, mint hogy igyekszünk õket megismertetni mindazzal, ami számunkra érték, és rájuk bízzuk, hogy megkeressék a saját értékközpontú útjukat (hiszen ez a nevelés lényege), legyen az bármily fájdalmas esetleg mindannyiunk számára.

A beilleszkedés, az integráció egyrészt a személyes érvényesülés útja, másrészt az egyes államok erõszakmentes eszköze arra, hogy az érdekbõl származó önkéntességre alapozva, fokozatosan beolvassza a kisebbségeket. Az egyéni siker feltétele az, hogy az ember a társadalom szerves részévé váljék, amelyet törvényszerûen elsõsorban a többség alkot, és amely ennek normái szerint mûködik. A hasonulási követelmények nem túlságosan nagyok, de egy bizonyos szinten túl valamilyen közvetett módon mindenki megfizet a különbözésért. A beilleszkedés mértéke természetes módon - “a gravitáció erejétõl" - nemzedékrõl nemzedékre nõ. Amit a befogadó állam az elsõ generációban így elvet, az a másodikban kel ki és a harmadikban növekedik termõ fává. Vagyis: (tisztelet a kivételeknek) a harmadik, legkésõbb a negyedik nemzedék lényegében már nem magyar. A szükségszerû vegyesházasságok is jelentõs szerepet játszanak ebben a folyamatban. A nyelv nemzedékrõl nemzedékre csonkul, végül a legtöbb esetben teljesen elvész. Az eredettudat élhet még egy darabig, de ez nem jelenti automatikusan a magyar kultúra akár csekély mértékû birtoklását sem. Az egyén kultúrája jellegzetesen azé az országé lesz, ahol saját nemzedéke és az elõzõek felnõttek.
A beolvadás folyamatát megfelelõ családi ráhatással, jó közösségi munkával, a tömegkommunikáció mai lehetõségeinek kihasználásával, gyakori hazalátogatással lehet lassítani, késleltetni, de megakadályozni kizárólag a hazatéréssel lehetne.
Tudomásul kell tehát vennünk, hogy a kivándoroltak számára a maradás és megmaradás - hosszú távon - két összeegyeztethetetlen fogalom. Száz éven belül a ma létezõ magyar emigráns szervezetek, intézmények minden bizonnyal már sehol sem lesznek, csak az emlékük marad fenn - hacsak nem szolgáltatnak a jövõben is utánpótlást (Isten ne adja) az újabb és újabb kivándorlási hullámok.

Mi, akik most itt vagyunk, és maradunk, tudomásul kell vennünk, hogy nem is olyan távoli utódaink idegen népekben élnek majd tovább, és hogy - szüntünkkel - lábainknak nyomát “Hóval fedi bé a tél"…

Biomechanoid (törölt) 2007.07.23. 21:09:59

Okli! Az USA a világ legliberálisabb állama, te meg aluliskolázott tahó vagy. Hogy pontos legyek, wazze!

Balt 2007.07.23. 21:15:28

Remélem lesz, aki a hosszú cikket elolvassa. Ez tehát az "alternatíva". Lehet vele azonosulni, illetve elvetni, de legalábbis elgondolkodni rajta. Persze az utód illetve további generációk értelmezéséhez családban és gyermekben kell gondolkodni (hosszú távon), nem pedig individualiosta hedonizmusban...

Biomechanoid (törölt) 2007.07.23. 21:29:17

Kíváncsi lennék a szerzőre. Ismerősnek tűnik a stílus. Gyanítom, egy kollégám írta, de tévedhetek is.

Balt 2007.07.23. 21:35:55

Az elején a név: Tóth Károly Antal

Balt 2007.07.23. 22:05:31

Hadd egészítsem ki a fenti kettőt egy harmadik képpel: itt van két himniszt hallgató magyar, egyikük szív(arzseb)re tett kézzel... Ugye, milyen mókás? :)))

index.hu/cikkepek/0707/gazdasag/pentele//.gdata/gpb_02.jpg

Csíkos 2007.07.23. 22:16:33

Kedves Hazámfiai/lányai!
Azért rútul pocskondiáztok néhányan, talán a téma is megérdemelne szebb szavakat, mint ahogy néhányótok ujjai alatt megszaladt a billentyűzet. Nekem nem az jön le a cikkből, hogy harcos magyarellenes, csak a szerző személyében nem érzi át igazán a \"magyarságot,\" bármit jelentsen is ez. Nyilván tapasztalat formálta ilyenre az érzéseit, az érzésekkel meg súlyos észérvek sem tudnak igazán mit kezdeni - szerintem.
Aki megbántva érzi magát, nosza, hívja meg jól működő kis egyesületébe/klubjába/utcájába a szerzőt, hogy lásson az olyat is magyarságból, szerintem pozitív élményekkel meggyőzhető lenne.
\"Honpolgár, gyere hozzánk hagyománytőrizni, szombat délutánonként táncházba, majd utána a hon más és más borvidékéről költeni ódákat iddogálás közben!\" vagy
\"Mi az Ezüstpityke Egyesület vagyunk, páros hétvégéken a magyar irodalom, páratlanokon a fokos-harc népszerüsítésére.\" :)

Ostoros 2007.07.23. 22:42:20

A cikkszerző írása páratlan: Jól megfogalmazott, érthetően összeállított, érzékeny témát kezel, és teszi ezt úgy, hogy még az egyszerű tahók is tudjanak rajta fogódzkodót találni, ki-ki tudjanak ragadni belőle legalább néhány szót, amivel viaskodni, birkózni tudnak.

Ez nagyszerű. A mátrix is ezért volt csodálatos alkotás (az első rész), mert képes volt összekötni Gibos lassan 30 éves neuromancer világát tanulatlan parasztok millióival. Lehet, sokan csak a lézarharc miatt ültek be, de így is sok emberhez eljutott a filozófia.

Ez az írás is ilyen. Szókimondó, egyenes dolgokat tartalmaz, a téma kényes, de helytálló, igaz. A hozzászólásokat nem minősíteném.

Én több mint 10 évet dolgoztam Magyarországon. Rendszerváltás után, kisgyermekkoromban hamar megláttam, hogy ha itt most minden, ami eddig állítólag rossz volt, valójában jó, és ami eddig állitólag rossz volt - bárhogy is van, a kettő között legalább 30 év a távolság.

Mint mondtam, én ebből több mint 10-et már ledolgoztam otthon. Az átlagnál jobban kerestem, éltem, nem panaszkodhatom. Saját lakásra már nem futotta, de ha még 10-15 évet lehúzok, biztos összejon. Vagy ha máshogy nem, nyugdíjas koromig kifizetem.


(folytatas a kovetkezo postban)

Ostoros 2007.07.23. 22:47:16


Hogy nem így történt, annak az oka a rendszerváltás után eluralkodott borzalmas helyzet. Én abban a naivitásban éltem, hogy Magyarországon sok okos ember él, hogy találékony, eszes, vendégszerető, békés nép vagyunk, és most hogy itt a lehetőség, fantasztikus dolgokra nyílik majd lehetőség.

Nem részletezem, mi történt azóta, hisz mindannyian láttuk. Azonban a félfasiszta csoportok közel két évtizedes randalírozása, a buggyant, gyűlölködő tömegek felszínre kerülése, a kultúrálatlan tahóság, a kopasz terepjárós vállalkozók, a szervezett prostitúció, a p*rnó eluralkodása (csak így emlegetik Budapestet sok helyen, hogy a p*rnó fővárosa), a kultúrálatlan tahók mindent elárasztó fröcsögő, idiótizmusa, az idegengyúlölet, a szép nemzeti értékeink gyökerestűl kiforgatása, a tülekedés, az egymáson áttaposás (szó szerint, csak szálj fel bármelyik tömegközlekedési járműre) , végül megtört.

Nem látok felemelkedési lehetőséget Magyarországnak, és én már ledolgoztam a magamét. A többit, az ország további bővítését rátok bízom. Lengessétek a zászlóitokat ehhez, mindegy milyet, hőbörögjetek, gyűlölködjetek, vitázzatok, aki szereti maradjon - én csak azt szeretném megvárni, hogy nőjjön fel ez az ország, nélkülem, és majd visszalátogatok, ha már érett, és bölcsebb lesz a társadalmunk. Az elmúlt 20 évben nem a jövőbe mentünk, hanem a múltba.

Jelenleg külföldön élek, egy olyan társadalomban, ahol nem uralkodott el az antiszemitizmus olyan formában, hogy \\\\\\\"jó napot\\\\\\\" után automatikusan jön már szinte egy kiadós gyűlölködés valamelyik kisebbségre, ahol az embereknek jogaik vannak, ahol a rendőrök nem korruptak és így tovább. Ez az én választásom volt, és sokkal boldogabb vagyok, boldogabban élek, kiegyensúlyozottabban, egy egészségesebb társadalomban, ami nem rothad úgy, nem olyan rákos beteg, mint a magyar.

Én nagyon sajnálom, hogy ennek így kellett lennie, de ha gyerekkoromban már előre látom, hogy idáig jutunk, már jóval előbb leléptem volna a hazámból.

El lehet menni - köszönöm, a tanácsot megfogadtam. Eljöttem, mint minden olyan magyar tudós, mérnök, művész, aki nyugodtan, a munkájának szeretett volna élni, aki megunta már a gyűlölködést, a tahóságot, és az ellehetetlenítést.

Ha kicsit barátságosabb nép lennénk, ha nem szívná minden magyar a másiknak a vérét, ha kultúráltabbak lennénk.... hosszú a lista, de olyan kis apróságok ezek - boldogan maradtam volna életem végéig akkor is, ha csak száraz kenyéren kell vegetálnom.

De most úgy érzem ahhoz hogy visszanyerjem az ország népében a bizalmamat, valami elképesztő csodának kell történnie. És én naívan bízom benne, hogy ez egyszer be fog következni. Talán már harminc, negyven éven belül.

Az ország építéséhez, egymás tanításához, jobb emberré, nemzetté váláshoz sok sikert kívánok nektek, kedves magyar honfitársaim.

Üdvözlet,
Egy csalódott magyar,
Egy civilizált világból

Balt 2007.07.23. 23:50:10

Szerintem felesleges visszajönni, mert miképpen a Miniszterelnök Úr megfogalmazta: "Magyarországon növekszik az antiszemitizmus." De legalábbis az igénye...

De a lényeg, hogy az ország az elmúlt 5 évben rengeteget fejlődött. :))

:)))

abasc 2007.07.24. 00:39:56

A CSODA:
Az ide beomlo gondolatok,mely,magas,hitetlenkedo,kerdezo,kereso Emberi Szellem gyonyoru es erdekes megnyilvanulasai.MAGYAROK,hinnetek kell MAGATOKBAN!
A tevelygo,aki magyarul kerdez,/olykor provokal,csak gyokeret keres!
A MI Szeretetet,Szepseget termo,,Felemelo Magyar Kulturank,egy tobb evezredes(!) kultura,egy Fenyforras az Egyetemes Emberiseg tortenelmeben !E Teremtes gyemantja,Igazsag es Szabadsagszeretetevel.
Evszazadokig sanyargatott es butitott nepunk mindig letrehozta ujabb es ujabb viragait,amelyek gyomolcsot fognak hozni!A dialogus celja a kozeledes!Gondoljatok,mondjatok,tanitsatok a Szepet,a Szellem igy erosodik.
A nep,\\\"az Isten adta nep\\\",kovetni fogja szellemi vezetoit,akik vilagossagot,faklyat hordoznak.Legyetek a Feny,Szeretetet!Kitartast es batorsagot hirdessetek,az elveszetteket karoljatok fol,a tevelygoket segitsetek!
Mi felszabaditottuk mar egyszer a rabszolgasag alol a Romai Birodalom leigazott nepeit,oseink mindig felalltak szabadsagukert,Zenet,irodalmat,talalmanyokat szereztunk,peldat adtunk az emberisegnek oly sok mindenben, korokon keresztul.
Az uj korszak,amiben elunk,uj kihivasra szolit:
a Szeretetnek kell gyoznie mindenek felett,minden aron!
Mi nem gyulolkodunk,nem atkozodunk,az demoni tulajdonsag,de az Igazsagert,a Szabad Szellemisegert
mindig felallunk,s harcolni fogunk.A sotetseg demona
szerepe utolso felvonasaba ert,vilag hatalomra faj foga.
Rajtunk keresztul,a Rend ujra helyre all...

lottebitte1 2007.07.24. 00:45:46

abasc:" Mi felszabadítottuk már egyszer a rabszolgaság alól a Romai Birodalom leigazott nepeit"

Tényleg?
wow
Meséld el dióhéjban, kérlek!

abasc 2007.07.24. 02:18:08

A HUNZA hegyseg teruleten letelepedett,a Mezopotamoabol kelet fele kiaramlo Arjak /szanszkritul:nemes szuletesu,kulturalt/"hatved" nepe a HUN nep./
A hatra maradottak /Hunza/nemzeti zaszlajan,ma is harom hegy lathato,karddal,nyillal/.
A Hunok az akkori tarsadalmi rendszer szerint,"Harcos Kaszt",beloluk kerultek ki uralkodo nemzetsegek,mint Gautama Buddha/ejtsd:Budda/csaladja.
A III.szazad elejen a Hunok szellemi vezetoi,kulonleges feladatra hivtak fel nepuket.Nyugat felol,szellemileg zullott,zsarnoki,rabszolga tarto hatalom terjeszkedeset kell
megfekezzek.
A Hunok a mai Tibeten,Nepalon keresztul Eszak fele keresztesztek a Himalayat.Kinaban megjelenve,a szabad,nomad Hun nep,polgar haboru kirobbanasaval veszelyeztette a Kina nepet kegyetlen zsarnoksaggal gyotro uralkodo csaszart,aki "Falat" kellett epitsen a Hunok ellen.
Egyes Hun csoportok/Fekete Hunok/Kelet fele vonultak,ezek lettek a Mongolok,Koreaiak,Japanok(!).
A fovonulat Nyugat fele indult,ezek egy resze lett a Torok/Turk/,es a Hun/Feher Hun/a Duna partjainal talalkozott a romaiakkal.
Attila/szanszkrit jelentese:Magasztos Hegyseg,a Himalaya
egyik neve/szuletesekor a Hun Birodalom a Kinai Nagy Faltol a Dunaig terjedt.
Romanak haduzenve,a tortenelem addigi legnagyobb hada
/1 millio/ allt keszen.
Egyetlen, a Kataluniai Csataban Attila legyozte Romat.
Eszak Italiaba iranyitva seregeit,Attila, a romai ellentamadasra varva,nehany eroditett varos ostromlasa kozben,a lagunakba menekult romaiak,megalapitottak Velencet varosatAttilanak nem voltak hajoi/
A felmento romai seregek helyett,Leo Papa erkezett gyalog,aki elfogadta Attilat mint Uj Csaszart,es a rabszolgasag eltorleset,vallasszabadsagot es adofizetest
igert.Kezet fogtak,Hun szokas szerint:"bekevel jottem,nincs fegyver a kezemben",a romai "Ave Cezar"helyett.
Attila fovarosat,oserol,Budanak nevezte el.
Ezutan 4 szaz ev beke uralkodott Europaban...

ihatethisindapassthingy 2007.07.24. 07:41:40

abasc, ez megdöbbent. Szóval hun hunnak farkasa (tatárjárás, török uralom) vagy csak rövidebb-hosszabb rokonlátogatás történt mindkét esetben? Meg most azt sem tudom összerakni, hogy akkor ha nekünk meg a japánoknak is 8x csavarodik a DNS-ünk, akkor a törököknek is? És a szíriuszi származás sem tiszta, hogy jön a képbe. Mondjuk erre Erich von Däniken talán tudna válaszolni, ha engedné a nemzetközi történelemhamisító konspiráció.

glo.job.ism 2007.07.24. 08:57:49

Kedves Kolléga, aki magyarságtudat_nélküliségben leledzel. Az amit leírsz rólad szól, téged fejez ki, de ezzel még nem mondtam semmit. Az ember társas lény, egy bizonyos közeg szükséges, hogy teljes életet éljen. A hovatartozás érzés a legelemibb szükségletekkel kapcsolódik össze pl. a biztonsággal. A gyökerek, mind az egyed-, mind pedig a törzsfejlődés vonatkozásában fontosak, hogy úgy mondjam bázisai az individum kiterjedésének. Egy nagyobb térben tudsz, a szó legszélesebb értelmében ÉLNI. A nemzetek, népek, etnikumok nagy családjainak van közösségtudata, ami segíti a túlélésüket. Ezen gyökerek elvesztésével lebegő fát képzelj el, vagy legalábbis, mindössze hajszálgyökerekkel kapaszkodó fát láss. Fontos a közösségtudat megléte, fontos, hogy magasztosabb (közösségi) eszmék is dolgozzanak bennünk, és ne hagyd magad becsapni mert a médiumok így vagy úgy mutatják be az adott eseményt. tudod nagyon jól, hogy ezek a bemutatások, kommentek a Te befolyásolásodért vannak. Próbáld lecsupaszítani a dolgot, és józan paraszti ésszel könnyen átlátsz ezeken, és megérted az ok-okozati kapcsolatokat. ... ha egy állami vezető azt mondta, amit mondott, "természetes", a Lajtán túl is, hogy emberek jelentős részének nem tetszik, és ennek hangot ad. A huliganizmust pedig ne keverd össze a természetes tiltakozással. ... mennem kell:)

lottebitte1 2007.07.24. 09:40:15

abasc:
Wow. És még egyszer wow.
Most nem leszek olyan bugyuta, hogy megkérdezzem, hol van itt szó a magarokról. Merhogy elkápráztattál.
A hunokból gyüttek a koreaiak meg a japánok meg a törökök.
Buda az a Buddha névből (hogy a fenébe nem gondoltam még erre)
Velence kimondottan miattunk épült (nemrég voltam Velencében , azok a fránya útikönyvek meg bédekkerek hogy eztet nem is tuggyák)
"Attila fővárosát őséről Budának nevezte el" - vagyis Buddha után kaptuk e nevet
Aztán 400 évig béke uralkodott Európában...

Azok a fránya történelemkönyvek
Meg se említik, hogy Attila császár lett, eltörölte a rabszolgaságot, és a barbár hordák támadásait is meg midnenféle más vándornépek arra sétafikálása is meghamisított tény!

Bocsi, ha valamit félreértettem, de elég nehezen kivehető a magyar írásod. Gondolom, ez az ószanszkrit stíl miatt van és nem a nyelvi problémák okozzák.

De engesztelésül hadd írjak én is ide pár hasznos adatot, amti valószínűleg te is tudsz:

PEST: - a pestis szóból ered, annak emlékére, hogy mi szabadítottuk meg Európát a pestistől, azóta is áldják a nevünk azok, akik tuggyák

VÉNUSZ: - ami fedeztük fel, voltunk is ott rég, a VÉNEK tanácsa összeült és küldött egy expedíciót. Ők fedezték fel a bUSZ-t is, azzal mentek, repülve, mert Buddha áldása is kísérte őket, és mikor hazajöttek, beírták a földrjazkönyvekbe a Vénusz nevet. A Vénusz-domb elnevezés már közhely: meztelen papnőink onnan imádkoztak amikor a felszálló buszra néztek....

Innen is látszik,mennyire fölötte állunk a románoknak, ők ugyanis csak egy fránya Traianus_Decebal elméletet tudtak összehozni....

("Álmomban két macska voltam és játszottam egymással")

abasc 2007.07.24. 12:11:52

Kedves lottebitte!
Batu Kan IV Belanak irt leveleben,"fiverenek" nevezi a magyar kiralyt,es arra keri,hogy csatlakozzon hozza.Az elutasito valasz utan tamadott a tatar az orszagra.
Az 1990-ben hazankba latogato japan miniszterelnok,"osi testverei"-nek nevezte a magyarokat.A Shinto /japan osi vallasa/templomok talapzata zold,falai feherek,tetozete piros
szinu.Az Istenfa /Majusfa/tisztelete ma is szertartasos.
A torokok a mai napig ATTILA-t/ATTALA/ sajat osi kiralyuknak tartjak.
HUNZA zaszlajat megtalalod a neten.
Attila valoban Buddha leszarmazottja volt,a Buda nev,cim nepszeru volt a Hunok kozt.
A hun/magyar nyelv eredeterol: Deva = Isten,Vanya = Erdo;
Devavanya: Erdo Istene/szanszkrit/A Hunza videken a "kutya" = "kutta"
A franya tortenelem konyveket,vagy a hunok ellensegei
/romaiak/ irtak,illetve a keresztenyek,akik a magyarok "pogany" eredetet el akartak torolni,nem beszelve
az ujkori tortenelem ujra iroirol,akik celja nepunk elbutitasa,agymosasa,elzullesztese...

lottebitte1 2007.07.24. 12:35:54

Abasc, komolyan, respect.
meggyőztél.
Látszik, hogy rád nem hatott az ezer éves agymosás. Hol szerezted be ezt a tudást? Milyen könyvekből olvastad, milyen tanároktól/mesterektől tanultad?
Hogy lehet elérni ezt a fokú tájékozottságot?
Kb hány éve foglalkozol ezzel? Magyaron kívül más nyelvet is beszélsz ? Olvasol más nyelven is?
Mesélj, kérlek, ráérek, és szerintem más is kíváncsi.

abasc 2007.07.24. 12:43:00

Kedves ihatet...!
Az "Emberi Kultura Bolcsojebol",az okori Mezopotamiabol szerte aramlo ARYA-k nem egy nep volt,hanem egy kultura.
Egyik csoportjuk volt a DOR,amely a gorog kulturat teremtette,az Indus volgyet elfoglalok pedig a Hindu civilizaciot.A KELTA-k egy korabbi aramlat volt nyugat fele.
A HUN nepcsoportok sok torzsbol tevodtek ossze,keveredtek.Beszelj egy muvelt indiaival,japannal,mongollal,torokkel,ok orulni fognak neked es buszkek osi Hun/Magyar rokonsagunkra...es beszelhetsz egy Baszk-kal is!

abasc 2007.07.24. 13:00:56

lottebitte1!
Erdelyden es az Alfoldon eldugott osok kulturajat tanulmanyozd.Ajanlhatom Surya Green konyveit,Banki Vajk Emilt,Gardonyit is,de legerdekesebb,ha utazol/a korabban emlitett helyekre/illetve megkeresed osi rokonaink muvelt leszarmazottjait.A HUNZA-ba most kicsit nehez utazni,mert kozel van Kashmirhoz.Az internet is jo lehet,ajanlanam,hogy keresd a wikipedian pl: II Rakoczi Fejedelmunk fiat,Count of St.Germain-t.Magyarorszagon pedig talald meg a Purnatirth Alapitvanyt...Sok sikert!

lottebitte1 2007.07.24. 13:55:28

abasc:

Aha, értem. Köszönöm a bibliográfiát, most már látom, honnan vagy ennyire széleskörűen tájékozott.
Csak pár kérdés: írod: "Erdélyden és az Alföldön eldugott ősök kultúráját tanulmányozd"
Gondolom, Erdélyt értettél, csak elgépelted.
Nos, én erdélyi származású vagyok, úgyhogy gondolom, könnyebben tanulmányozhatom azt, amit eddig nem tudtam, hogy kell. Konkrétan milyen településeket ajánlasz? Milyen erdélyi konnotációjú műveket? Kikkel beszéljek és miről?

Látom, Gárdonyit is említed, mint referenciaforrás. Olvastam azt is, az Egri csillagokat meg az Attilás könyvét - gondolom, ő is az ősi forrásanyagokra hivatkozott.

De továbbra sem válaszoltál a kérdésemre: milyen más nyelveken beszélsz? ősi rokonaink művelt leszármazottaival miylen nyelven kommunikálsz, illetve miylen nyelven ovlastál utána ezeknek?

Amúgy a wikipédia valóban hasznos forrásanyag, egy akadémikus haverom is folyton azt használja a disszertációihoz.

fotelfingo 2007.07.24. 14:02:07

Ha már sci-fi:

Isaac Asimovot ki ne hagyd, de ott van még kedvencem, Daniel Keys Moran: A Gyűrű c. utópiája, a magyarok, na jó, nem a magyarok, hanem az emberiség egy lehetséges jövőjéről szól. Azaz magyarok IS.
Unalomig ismételt továbbá Tolkien regényfüzére, amiben 2 kicsit hobb..azaz magyar megmenti a Középföldét.
Égjáró Lukács is magyar volt...azaz lesz.

fotelfingo 2007.07.24. 14:15:17

Híres magyarok még:

Ruzsa Sándor, a Fegyverek és rózsák nevű zenekar énekese
Kovács Róbert, a Kúra nevű zenekar frontembere
Bokor György, az USA nevű magyar gyarmat elnöke
Jakabfia Mihály, a popkirály
Szabó Erzsébet, a világhírű színésznő
Csoda István, a vak délmagyar származású énekes

soroljam? imádom, hogy tele a világ magyarral, hurrá hejj!

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.24. 14:18:11

Gyerekek, kezd feljönni a magyarságtudatom, eddig nem tudtam, mit jelent magyarnak lenni, de most már tudom! Hunza-szittya-parittya-tahó-erdély-himalája-buddha

abasc 2007.07.24. 14:33:03

lottebitte1!
Ne add fol a kutatast,keresd a Szepet es a Jot!Szeretettel es bekevel!Good by!/ye?/

abasc 2007.07.24. 15:01:54

lottebitte1!
/kosz az otletert "ff"-nek/
Szentesi Zold Laszlo:ROZSA SANDOR-rol irott konyve nagyon erdekes.A hiros betyar szokasa volt,hogy a szegeny nepet sanyargato uzsorast a foteren leterdepeltette es nyilvanosan felpofozta,annak osszeharacsolt penzet az emberek kozott szetosztotta.Szerette es tisztelte is ezert a mi nepunk!

lottebitte1 2007.07.24. 15:35:35

Na meg ott van Csikós Bandi pl, aki az uraságok marháit kötötte el.
Dózsáról nem is beszélve, aki egy igazi Vezér volt
A minap láttam a Robin Hood-ot (Kevin Costner-ral), és épp a mi magyar népünk jutott eszembe.

lottebitte1 2007.07.24. 15:38:05

Meg Csikós Bandi! Róla se feledkezzünk meg!

keksz* · http://negativ.blog.hu 2007.07.24. 16:27:39

A magyarságtudat-nélküliségemről (ikszpenzsön pekk)

A cikkhez tartozó főbb kommentjeim összegyűjtve:
negativ.blog.hu/2007/07/24/a_magyarsagtudat_nelkulisegemrol_ikszpen

Várom az új reakciókat!

biomechanoid 2007.07.24. 20:24:54

Nem hittem volna, hogy Daniel Keys Morant bárki is ismeri.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.24. 20:51:58

A szerző szerint primitív az, aki kimegy az utcára, és kifejezi utálatát a szerzőnek tetsző eszmerendszer ellen. Én meg azt hittem, hogy demokratikus jogaikat gyakoroljak. Mitöbb, alapvető emberi jogaikat, amelyeket nemzetközi szerződések, egyezmények és intézmények is garantálnak.
Vajon miért nem az éppen valami hazugságot zengő Gyurcsány és sleppje szerepel a képen? - Megmondom én! Há' mer' a szerző politikailag független. De valahogy csak magyarkodó primitíveket és nácikat lát. A szerző anyjáéknál a nácik már spájzban vannak. És, persze, antiszemitizmus is van, vagyis zsidóüldözés. Mer' há' az antiszemitizmus nem asztatat jelenti ám, hogy nem szeressük a zsidókat, hanem asztatat, hogy űűűdözzük őket veszettül, lovon hátrafelé nyilazva, ahogy asztat mi szoktuk.
És közben a kormánykoalíció tagja a magyar zsidópárt, a miniszterelnök zsidó, a miniszterek és államtitkárok zsidók. Ez nem bűn. Mint már említettem volt, az én felmenőim is zsidók. A bűn azt hazudni, hogy Magyarországon nem szeressük a kisebbségeket. Persze, csak két kisebbség jöhet szóba, amelyek éppen hogy etnikumok, nem pediglen nemzeti kisebbségek. Mer' hát a svábokat éppen a kisebbségkedvelő zsidók ebrudalták ki anno, és a mai napig egyetlen svábtól nem kértek bocsánatot. Így élhetnek amerikában olyan magyarok, akik német-amerikai kettősállampolgárok. Kollektíve bűnösek voltak, ezért marhavagonokban kibasztuk őket az országból. Várjunk! Hol is hallottunk már marhavagonokban deportált emberekről? - Olyan ez, mint az alkoholista, feleségverő apa esete. A gyerek bönböl, sajnálja az anyját, majd felnőve alkesz lesz, és verni kezdi a nőjét.

lottebitte1 2007.07.24. 22:29:48

Jaj, biomechanoid , ez sok egyszerre, na! Túl sok infó, túl egybelőve!
Én se szeretem Fletót, sőt, nagyon nem, és nagyon szeretném, hogy lekopjon már, sőt szeretném már a kommunizmus tényleges végét is látni, de ezzel a szöveggel csak növeled a szavazótábort!
Hagyd már a zsidókat, svábokat, tótokat, mittudomén, itt mindenki keveredett mindenkivel, alig van tiszta magyar. A zsidók is követtek el bűnöket, mi is.
Próbálj meg más stílusban írni, mert így értelmezhetetlen vagy. A városban sem kezdesz el mindenkire üvöltözni, ha valami nem teszik, nem?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.24. 22:55:04

Szerintem azért nem Gyurcsány bácsi van a fotókon, mert Gyurcsány bácsi nem gyújtogatott a bandájával autókat, nem dobáltak molotov koktélt, és nem lőttek embereket a dunába. Ezért nem is olyan látványos, mint a balhés cirkuszosok.

Az erőszak minden formáját elítélem, ezért igazából tépheti bárki a száját a jogairól, ha autókat gyújtogat, utcaköveket dobál, vagy szimpatizál az ilyen és ehhez hasonló viselkedési mintával, akkor az egyetlen joga, hogy abbahagyja, utána elmenjen a legközelebbi rendőrségre, feljelentse magát közveszélyokozásért és garázdaságért, aztán, mivel a börtönök terheltek, közmunkában ledolgozza. És akkor lenne igazán okos, ha a balhés részt átugorja, és rögtön a közmunkával kezdik. Ettől lesz ugyanis egészséges a társadalom, ha sírás panaszkodás őrjöngés helyett együtt, egymásért dolgozunk. Legyen meg a munkának a becsülete, magyar honfitársaim, tanuljatok már meg becsülettel, egymást nem meglopva, egymást nem kihasználva, jó érzéssel, becsülettel dolgozni! Ne akarja már mindenki gátlástalanul a szart is kipréselni a másikból, csak azért hogy egy nagyobb golyóbis trágyát tudjon összehentergetni mint ami a szomszédnak van, ez egyszerűen alja, tahó, paraszt dolog. Fényt, békességet Magyarországnak, és a Magyar Állampogársággal rendelkező helybeli embereknek!

adasc 2007.07.25. 00:54:14

Latom,gyorsan tanulsz fifikas partizan...de,vajon szivedben erzed-e mi tortenik?

evus 2007.07.25. 06:19:13

Csak most figyeltem fel erre a szövegre.. Azt, hogy a magyarok miért úgy fejezték ki nem tetszésüket, ahogy kifejezték (és fogják kifejezni a jövőben ...:) ), meg tudom érteni. Ám azzal is egyet kell értenem, hogy olyan ellenséggel szemben, ami ebben az országban, minden szinten rohaszt a demokrácia köntösébe bújva (magyarul: utólérhetetlenül, fellelősségre vonás nélkül), másképp kell küzdeni.. :) Ez egy régóta ismert, egyszerű dolog, megvalósítása már annál nehezebb. De talán nem lehetetlen. És mielőtt valaki belekötne (úgy látom itt ez kedvelt dolog), hogy a demokrácia fogalma zavarosan van megfogalmazva: ismerem a tankönyvek és politikusok által sulykolt szart, de mint látjuk és tapasztaljuk, a valóság kicsit más..

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 07:34:36

Lázadókám, ha már itt tartunk! mikor is lőtt Dunába a jobboldal bárkit is? - Merthogy ezt sugallod. Volt Dunába lövés, valamikor, nagyon régen, a mi életünk előtt. Aztán volt Andrássy út 60 is, ahol legalább annyian vesztették életüket, mint a Dunaparton, csak éppen ezeket előtte meg is kínozták.
Gyurcsány tényleg nem gyújtogat autókat, ő 2 évente milliárdokért vásárol inkább páncélozott Audi A8-asokat. Ő nem rombol, hanem teremt. Értéket teremt.. saját magának. Például úgy, hogy mindannyiunk tulajdonát megveszi 900 millióért, majd visszabéreljük tőle évi 500 millióért. Igazad van, sokkal kártékonyabb az a néhány feldühödött balfék, aki okoz, mondjuk 10-20 millió forint kárt, mint az, aki milliárdokat lop el a közösből, adózni meg nem adózik, mert off shore cégeiben külföldre menekíti a pénzt.

keksz* · http://negativ.blog.hu 2007.07.25. 10:39:36

Biomechanoid!
Hol írtam én arról, hogy a magyarok zsidóüldözők? És hol érdekelne ez engem? Kérlek, értsd meg, hogy a kép általános emberi szörnyűséget ábrázol. Mindegy, hogy kik vannak rajta, nekem csak annyit jelent, hogy ember ember ellen. Nekem az erőszak, a kegyetlenség nem tetszik rajta. Ezt olyan nehéz felfogni?
Valószínűleg fiatal korom miatt tudom ilyen távolról és univerzális látószögből nézni a kérdést. Te pedig folyton aktuálpolitikát és ideológiákat akarsz belemagyarázni. Mondd, te szereted embertársaid? Vagy csak a harcostársaid?

keksz* · http://negativ.blog.hu 2007.07.25. 10:47:02

Megnéztem, lottebitte1 hozzászólásait. Nincs okod miért bántani! Értelmes és átgondolt hozzászólásai vannak, és kordában tudja tartani az indulatait, érzelmeit. Tudja az általános emberi tényezőket nézni. Mellesleg a problémás helyzeteket humorral, és nem átokszórással kezeli.
Ez a helyzet!

Balt 2007.07.25. 11:55:17

Még, hogy aktiálpolitikától távol...!

Erősen kilóg a szőrös lóláb: ha nem is pártiroda/pártlap megrendelésére nyomatjátok ezt a blogot (azért ezt sem zárnám ki, ismerve az Indexes Werberjugend-leleplezést), akkor "csak" egyszerűen "termékeny" talajra hullott az internacionalista világproletári mag, miközben - milyen mókás! - a Kókány-kormány szív(arzseb)re tett kézzel hallgatja a Himnuszt.

Valahol kicsit keresztezitek egymás szándékait, de hát ilyen következetesek vagytok... :))

borzas 2007.07.25. 12:16:13

Kedves postolók! Mielőtt bárki leordítaná a fejemet azért, mert meg merem írni a véleményemet, hadd jegyezzem meg: alapvető emberi értékekről, tulajdonságkról és viselkedésről írok, függetlenül attól, hogy én, vagy bárki mit érez, kihez tartozik, vagy milyen nemzetiségűnek vallja magát. Akinek úgy tetszik, a szövegben előforduló \"magyar\"-t cserélje le koreaira, vagy olaszra, vagy akármire, mert itt most nem a magyar a lényeg, hanem az ember.

1.
biomechanoid érdekes ember lehetsz. Egyetemet végzett, külföldön is előadásokat tartó, nyilván a területeden elismert szakember és tanár létedre úgy beszélsz, mint egy kocsmai tahó állat, ráadásul olyanokkal, akik normálisan, kultúráltan mondták el a véleményüket.
Persze így is lehet, senki sem tiltja, de ha már egyszer ilyen komoly ember meg tanár meg mégmiafene vagy, akkor már nem leszel hiteles, ha trágár módon, fenyegetőzve beszélsz és másokat becsmérelsz. Szerinted így elhiszi neked bárki is, hogy egyáltalán egyetem közelében jártál valaha? Ha nem értesz egyet, mert lehet más a véleményed, elmondod emberhez méltóan, normálisan. Azért korcs valaki mert nem azt gondolja amit te? Keksz téged lekorcsozott? Nalátod.

2.
Namost nézzük meg keksz helyzetét:
-A saját országában elmondja a saját véleményét, -tartalomtól függetlenül- amihez joga van, mire mások (akik igazán magyarnak érzik magukat) megfenyegetik és elmondják mindennek...
-Dolgozik, végzi a munkáját és adót fizet, amiből az állam (például) közterületet fejleszt, amit mások (akik igazán magyarnak érzik magukat) lerombolnak és felgyújtanak.
-Legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk! De mások, főleg Európán kívül, akik azt se tudják, mi az a Magyarország, amikor nagyritkán hallanak felőlünk, akkor mit látnak a CNN-en? Azt, hogy (akik igazán magyarnak érzik magukat) törnek-zúznak és gyújtogatnak az utcán.

Namost így érezze magát magyarnak? Erre legyen büszke? Ezt kell mutatni a világnak? Ki akar ilyen magyar lenni? Az a magyar aki munka helyett köveket dobál és a saját honfitársai ellen, a saját nemzete ellen (amire olyan kurva büszke) harcol, ezzel építve hazáját? Az hirdeti az összetartozást aki valójában az országot bomlasztja?
Hát emberek azért térjünk már észhez! Nem állatok vagyunk!
Ja mégvalami:
Azzal, hogy tüntetsz, valóban a demokratikus jogaidat gyakorlod, de azzal, hogy mások autóját felgyújtod, bűncselekményt követsz el. És ha valaki a messzi xy országban ezt látja a tévéban mit fog mondani? Hülye magyarok! És nem fog különbséget tenni pártállás vagy nemzetiségtudat-erősség szerint.

És mégegyszer hangsúlyozom, ezt pártatlanul írtam, függetlenül attól, hogy a szerzővel egyetértek-e vagy nem, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy primitív viselkedéssel senki nem megy semmire, tartozzon bármelyik félhez.

lottebitte1 2007.07.25. 12:57:32

Biomechanoid:
már elmondták neked előttem is, amint látom, hogy addig nem lehet semmiről beszélni, amíg nem tanulsz meg viselkedni. Sajnos ilyen nagy hugy az élet, muszáj visszafognunk magunkat. Ha így folytatod, az lesz a vége, hogy a végén senki nem áll szóba veled, akár ki is moderálnak, és nem azért, mert olyan agymosott ellenség-droid az ember, hanem mert nem tudsz viselkedni. Slussz. Ne téveszd össze a forradalmat a saját viselkedéseddel, mert a tied csak gyerekes és patológiás agresszió. A forradalom akár az utcán is előfordulhat, de ez itt más. Ha ilyenekt írsz, hogy sötétek vagyunk, olcsó kis lakótelepi elkoptatott frázisokkal (mint a negro-cukorka), akkor még a humorérzékünk sem lendül be, na. Ha van mondanivalód, írd be, ha csak anyázni akarsz, akkor írj magadnak leveleket. A tefajtádat ki szkták tenni a lagziból, ha már nagyon berúgott, és majd ha kijózanodott, akkor esetleg visszaengedik.Na, Ennyit szántam erre.

Ami kekszet illeti, nekem ez a jelenség nagyon ismerős. Romániában pár éve megjelent egy olyan cikk, ami nagyon nagy port kavart, és az volt a címe, hogy "Elegem van Romániából". A cikk írója echte román volt, és leírta, hogy elege van, h nagy a korrupció, mindenki átver mindenkit, és a problémákat azzal akarják elintézni, hogy bűnbakokat keresnek, például a szemét magyarokat, akik azon mesterkednek, hogy elvegyék tőlük Erdélyt.
Képzelhető, mekkora botrány lett belőle, az igazi román honatyák és az alsó rétegek szinte meg akarták lincselni, pedig talán igazán ő volt azon kevés románok egyike, aki tényleg törődött a hazájával és a románsággal. Jelenleg pl egy újabb kezdeményezés folyik a román értelmiség részéről Kolozsváron: le akarják szedetni a nagyromán identitást visítozó és rettenetesen csúnya szobrokat Kolozsvár utcáiról, mert, mint ők maguk mondják, a román történelem és a jóízlés szégyene. Őket is támadják rendesen, hogy nem igazi románok, pedig igazán ők azok, akik kihúzzák majd az országukat a szarból.
Nos, keksz kiábrándultsága is (az én olvasatomban) valami hasonló módon zajlik. Nem hiszem, hogy tényleg nincs magyarságtudata, persze, hogy van, azt nem lehet csak úgy elvetni, de jelenleg őt ez zavarja. Nem csodálom. Én erdélyi magyarként a magyar identitásomat nagyon meg akartam őrizni, és mindent megtettem, hogy meg is maradjon. Itt Mo-on viszont nem érzem szükségét, hogy foylton lobogtassam, mert természetes elememként élem meg. És főleg nem akarom azt csinálni az itteni kisebbségekkel, amit velem csináltak Erdélyben.
Ettől függetlenül Fletó kormányát nagyon elítélem, mert nem hiszem, hogy ők őszintén és korrektül akarnak változást. de ez már más téma.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 13:09:54

Borzas! Ez itt nem a való világ, hanem a virtuális. Itt nem ember vagyok, hanem biomechanoid. Ehhez nickhez ez stílus illik. Évek óta használom, és bevált a fajtádnál. Mert pont azért született, hogy a te fajtád megpukkadjon, miközben én jót röhögök.
Miután nekem nem adatott meg, hogy szülői támogatással tanuljak, 18 évesen nyakamba vettem a nagyvilágot, és tanultam, dolgoztam egyszerre. A legkönnyebben az éjszakában lehet pénzt keresni. Kihasználtam hát fizikai adottságaimat, és nappali egyetem mellett éjszaka diszkókban dolgoztam kidobóként. Később e témában írtam a szociálantropológiai szakdolgozatomat is. Szóval, nem esik nehezemre bármely réteggel kommunikálni. Lent is, fent is jól boldogulok. A te fajtádat életképtelen korcsnak nevezem a való életben is, de ott szalonképes vagyok. Amikor asztaltársaságnál találkozom korlátolt értelmi képsségű barmokkal, jobbára elviccelem a témát. Élő, valódi embert nem szívesen bántok meg, mert nem tudhatom, mitől lett egy korlátolt barom.
Végezetül: azt nem bírnám elviselni, hogy mindenkinek egyezzen a véleménye az enyémmel. Én valódi liberális vagyok, tehát rühellem a szadeszt. Az ortodoxiát elutasítom. A szabad véleménynyilvánítást támogatom. támogatom akkor is, ha engem obszcén szavakkal illet. Az ember mondja csak ki, amit gondol, ne cifrázza, csak őszintén, zsigerből.
A modorosság olyan, mint, amikor valakinek fingani kell, de inkább izzad, mint a ló, csak ne kelljen felállnia az asztaltól, mert akkor valamit makkantania kell, hová is megy.

borzas 2007.07.25. 13:36:40

biomechanoid, akkor a te stílusodban kifejezve (ha csak ezt fogod fel): én meg egy modortalan tahó trágár faszkalapnak tartalak. Attól még, hogy az interneten az vagy, aki akarsz (ami persze valódi önmagadat tükrözi), emberi módon kell kommunikálni másokkal, főleg, ha ők is úgy szólnak tehozzád.Mi, életképtelen korcsok már csak ilyenek vagyunk, normálisan beszélünk egymással.Azzal, hogy a "te fajtád"-ként emlegetsz másokat, úgy állítod be magadat, mintha más, vagy felsőbbrendű lennél náluk. Milyen alapon?! Megteheted, hogy te ebben a stílusban szólsz hozzánk, de ezzel nem azt fogod elérni, hogy egyetértsenek veled, vagy akár meghallgassanak, hanem gyűlöletet fogsz szítani magad ellen.Persze ha ez a célod, és jól esik, akkor hajrá, tedd ahogy jónak látod.Egyébként hozzátenném, egyáltalán nem pukkadok meg a soraidat olvasva, a kívánt hatáshoz az olvasónak ugyanarra a szintre kell süllyedni, mint ahol az üzeneted szól nekik.Ha pedig úgy gondolod, hogy ez nem a való világ, hanem virtuális, akkor miért hordod úgy le kekszet meg a többieket?Pont te mondod, hogy az vagy itt aki akarsz.Hát akkor ő is lehet, és gondolhat bármit, hiszen ez csak virtuális világ nem? Nem jelent semmit. Na persze nem akarlak kioktatni, hiszen te már sok világot láttál és sok tapasztalatod van. Azért az szánalmas, hogy ezt tudtad csak leszűrni belőle.

borzas 2007.07.25. 14:27:20

ui: és nem azért tartalak annak, mert más a véleményed (ellentétben veled, aki ha már másnak kicsit is más a véleménye, azt rühes korcsnak nevezed), hanem azért, mert így beszélsz másokkal. csak még mielőtt azt hinnéd, hogy kétségbe vonom a véleménnyilvánítási jogodat.
amúgy fingani is lehet úgy, hogy ne hánnyon tőle az egész társaság...

Magyar Life · http://magyarlife.blogspot.com 2007.07.25. 14:44:53

Sziasztok!

A fent felsorolt okok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy mindent felszámolva "nyugatra" költözzek. A részletekkel nem untatnálak titeket, viszont amikor megmutattam a - külföldi - lakótársaimnak, munkatársaimnak, stb a magyarországi feelinget, pl:

Hazaszeretet roham:
subba.blog.hu/2007/06/18/a_hazaszeretet_roham

Vagy ezeket a klassz videókat:
riotsinhungary.blog.hu/

...utána már nem kérdeztek többet, miért döntöttem úgy, hogy elhagyom a hazámat. Annyit kérdeztek csak, hogy az első videón, a hazaszeretet rohamoson az az ember miért üti a saját fejét, és mit mond. Mondtam, hogy ő egy igazi magyar, és azt mondja, hogy "a saját hazámban!".

Azt hiszem, mindannyiuknak örökre elvettem e kedvét attól hogy valaha Magyarországra látogassanak. Illetve nem én, hanem ezek a videók, illetve azok, akik a videókon szerepelnek.

Ti, kedves magyar utcakődobáló, kocsigyújtogató csőcselék. Úgyhogy nem kell attól tartanotok, hogy elárasztja az idegen(sz

Magyar Life · http://magyarlife.blogspot.com 2007.07.25. 14:50:32

(folytatas, mert a safari for windows bugos)

Azt hiszem, mindannyiuknak örökre elvettem e kedvét attól hogy valaha Magyarországra látogassanak. Illetve nem én, hanem ezek a videók, illetve azok, akik a videókon szerepelnek.

Ti, kedves magyar utcakodobáló, kocsigyújtogató csocselék. Úgyhogy nem kell attól tartanotok, hogy elárasztja az idegen(szivu) munkaero az országot, aztán nem lesz munka. Aki dolgozni akar, képes, tud és szeret, az már úgyis rég eljött onnan. Aki nem szeret dolgozni, nem beszél nyelveket, kicsit egyszerubb ember, óbégatni viszont tud, az mindig is maradt, és maradni is fog. És ez igy van jól, maradjon meg Magyarország "A Gyujto"-nek. Inkább ne is mozduljanak ki, én azt mondom, a hazájukat igazán "szereto" emberek, szeressék egymás közt, egymagukban.

Mesélte itt kint, "nyugaton", egy nagy cégnél egy manager magyarországi élményeit. Kb. 700 eurónak megfelelo értékben húzták le egy étteremben oket, és amikor rendort hivott, mivel a - korrupt - rendorség nyilván összebratyizott már az étteremtulajdonossal, ki kellett hogy fizessék. És nem ez az egyetlen szégyenteljes túristalehúzós történet, amit hallottam, de ilyenkor mindig elszégyellem magam.

Mivel én magyar vagyok, magyarul beszélek, Magyarországon születtem és nottem fel, stb stb, ismerem a helyi szokásokat, nyilván engem - és titeket sem - fognak ilyen és hasonló élmények érni otthon. De higyjétek el, abban a pillanatban hogy meghallják h esetleg csak angolul tudsz, és fogalmad sincs hogy mi mettol merre mennyi, már lopnak is szét ahogy tudnak, gyalázatos módon.

Romániában volt hasonló élményem egyszer, amikor megálltunk autóval egy pillanatra, kisgyerekek odarohantak benyúltak az autóba és kiloptak amit tudtak (Foleg üditoket és csokikat, meg ameddig elért a kis kezük). Hát nem sok különbséget látok Magyarországgal szemben, talán csak kicsit szervezettebben, a hatóságokkal jól kooperálva muködik ez a dolog.

Békés, boldog országépitest, Magyar Honfitarsaim!

Balt 2007.07.25. 15:42:29

"-Legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk! De mások, főleg Európán kívül, akik azt se tudják, mi az a Magyarország, amikor nagyritkán hallanak felőlünk, akkor mit látnak a CNN-en? Azt, hogy (akik igazán magyarnak érzik magukat) törnek-zúznak és gyújtogatnak az utcán.

Namost így érezze magát magyarnak? Erre legyen büszke?"

Mesebeszéd, hogy ne mondjam: lárifári. A CNN-en (roppant kínos) Gyurcsány-interjúkat néznek, és talkshow-kat, ahol a böszmén viccelődtek. Igaz, mára visszasüllyedt az eset a perifériára - onnan nézve.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 17:40:36

Ejej, borzas! Én Kekszet ki is végezhetem, nem ártok neki azzal, mivel olyan ember nincs, hogy keksz. Az interneten senki nem az, ami a valóságban. A legjobban úgy tudnám érzékeltetni, ha kártyás példát hoznék. Ha pénz nélkül ultizol, bátran bemondod a 2,40-et egy jobb 1,20-as lapra is, mert nincs kockázat. Ám, ha pénzt veszíthetsz, még a frankó 2,40-nél is átgondolod párszor. A virtuálisban az ismeretlenség homálya véd, ezért bármit kimondhatsz. Olyan vagy, mintha belőtted volna magad. Nincsenek társadalmi konvenciók, nem kell tartani retorzióktól.
Én látom, hogy ezt te nem vagy képes megérteni, ami csak azért szomorú, mert veled is ez történik. Sajnos történik, mert még ennyire sem vagy tudatos, te alacsonyabbrendű létforma.

borzas 2007.07.25. 18:48:50

Hát erre már nem tudok mit mondani. Te tényleg biomechanoid vagy.Én még az ismeretlenség homályának védelmében sem szakadok el az emberi mivoltomtól ilyen mértékben és tényleg nem tudom megérteni (persze sosem játszottam second life-ot). Na de akkor azt mondd meg, hogy te mitől vagy magasabbrendű? És kik azok, milyen emberek, akik a te fajodba tartoznak, és mitől másak, mint én, vagy a többi "korcs"?

Amúgy az egész blogbejegyzést és a postokat olvasva úgy látom, kicsit mintha túlságosan fájna mindenkinek ez a magyarság-kérdés.Nem kéne ilyen komolyan venni az egészet.Attól, hogy például japánnak vélem magam, még itt élek, itt adózok, és teszek annyit az országért mint más ember.Nem kötelező senkinek sem szeretni magyarnak lenni.Ha pl. az USA-t megnézzük, ott nincs olyan, hogy "amerikai". Ott mindenki bevándorló, mindenki idegen, és mégse baszogatják egymást.És lám, működik az ország.Persze sokminden máshogy van, nem is ez a lényeg, csak azt mondom, hogy úgy is lehet élni, hogy nincs benned az a húdenagy hazaszeretet, sőt, akár nem is vagy az adott ország állampolgára/nem tartozol a népéhez.

borzas 2007.07.25. 20:02:27

Balt, úgy látom nemtudsz elszakadni a pártoktól (és még páran), pedeig nem erről van szó.Az, hogy gyurcsány-interjút néznek, ugyanaz, gyurcsány ugyanúgy ciki az országnak, mint a vandálok.Mindkét oldal ciki, az egész ország ciki, ahogy az emberek viselkednek, amilyen bunkók, ahogy utálják egymást és az idegeneket, az egész ország szégyelnivaló.És nem hinném, hogy azok miatt, akik kevésbé érzik magyarnak magukat és ezt leírják, vagy nem jelent nekik semmit a testvériség és a himnusz, ettől lenne szar minden.Mert a pénz meg a kaja nem a tüntetésből meg a mellveregetésből lesz, hanem munkából.És azokat baszogassátok inkább akik lopnak, hazudnak és rombolnak! És mindegy, hogy magyar vagy nemmagyar vagy hungarofób, dolgozzon és élje a saját életét mindenki! Ha nem egymás baszogatására fordítaná az erőt a sok ember meg a politikusok, hanem arra, hogy a saját munkájukat tisztességesen elvégezzék, sokkal jobban menne minden, és ki nem szarja le hogy minek gondolod magad, magyarnak vagy nem magyarnak!Fel kéne már nőnünk az élethez és nem óvodás módjára viselkedni ebben az országban.Szerintem a környék röhög rajtunk.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 20:28:07

Kezdjük végén: Amerikában mindenki amerikai. Mi az hogy! Már írtam korábban, odaát még a hajléktalanok bádogviskóin is amerikai zászló van. Ott mindenki önérzetes hazafi, származzon Indiából vagy akár Zambiából. Ha oda kitelepülsz, nem sokáig lehetsz bevándorló, mert legelőbb a szomszédaid várják el, hogy amerikaiként élj és gondolkozz, utána a munkahelyeden, legvégül a hatóságok. Egy picit uniformizálásnak tűnhet egy európai számára, ezért sokan visszajönnek. Aki marad, abból amerikai lesz.

Látom, frusztrál ez az alacsonyabbrendű-magasabbrendű kérdéskör. Kár, mert nincs jelentősége. Neked nem kell az én mátrixomban betöltened azt a szerepet, amit rád osztok. Nincs is kanál, Neo!

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 20:35:19

Baltnak nagyon is igaza van. A környező országok mind fejlett nemzeti identitástudattal rendelkeznek. Nálunk ezt kiirtani készülnek a férgek, és sajnos jó úton haladnak. Európában egyedül nálunk nincs nemzeti identitástudad-erősítés. Ennek ellenére folyamatosan antiszemitáznak, rasszistáznak minket, terjesztik, hogy idegengyűlölők vagyunk. Tehetik, mert még annyira sem vagyunk öntudatosak, hogy az ilyet csírájában elfojtsuk, ahogy teszik azt Hollandiában, Németországban, Svédországban, Angliában, stb. A felsorolt országokban az a médium, amely lerasszistázza a nemzet tagjait, nem sokáig működhetne. Hol hallottál te olyat, hogy egy holland médium fikázza a hollandokat? Vagy német, angol, stb? Sehol. Ilyen csak nálunk van.

lottebitte1 2007.07.25. 21:11:32

Biomechanoid: akkor te most hol is élsz, Magyarországon vagy az Államokban?

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.25. 21:26:33

Amerikában már elég régóta kimondhatod azt, ha valami bajod van. Lásd Micheal Moore filmjeit, hogy valami popkultúrális habosat mondjak. De ott még náci is lehetsz, és ha már popkultúra, tessék: en.wikipedia.org/wiki/Prussian_Blue_(American_duo)
Legfeljebb mindenki kiutál a városból, kiröhögnek, és költöznöd kell családostúl, de nyomhatod a kis gyűlölethadjáratodat. Szólásszabadságnak hívják ezt úgy tudom.

A zsidózással, cigányozással viszont ott tartunk, ahol ők a múlt század közepén. Próbálj már meg valakit leniggerezni 2007-ben amerikában... Két lábbal rúgnának picsán és ki az országból, úgy hogy soha nem tehetnéd be még egyszer a lábad, és akkor még olcsón megúsztad.

A helyzet az, hogy a Mo-i antiszemitáknak is csak

1. falkákban,
2. arctalanul (internet, stb)

ilyen nagy, hangos az arcuk. Amikor konkrétan, egyenesen, vállalniuk kellene azt, amit csinálnak, ki kellene mondaniuk, hogy fasiszták és antiszemiták / személy, akkor rendszerint olcsó, szégyenletes kitérő válaszokkal indokolják meg mind a politikai vezetők, mind a kis gyűlölethittársak az indokaikat, például hogy a cigányt nem fajra érti, hanem viselkedésformákra, meg hasonló bullshitekkel. A viselkedésformákra vannak szép magyar szavak, miért nem használja azt?

Meggyőződésem, hogy a jobb és a baloldal között alapvetően intelligenciabeli különbség van, és a szittya bunkóság lázad, tombol és őrjöng a higgadt, értelmes, visszahúzódó baloldal ellen. Nyilván az okosabb győz, akármekkora az őrjöngés, ez mindig is így volt, mindig is így lesz.

Szép lenne valami középút, de nincs. És késő már a hamvából feltámasztani az amúgy is szégyenletes, agyonalázott, erkölcsileg lenullázott NEMZETet, mint értékrendet, eszmét, 2007-ben, amikor ezerrel robog a globalizmus. Ez már nem a nemzetállamok ideje, leketyegett az óra, a horogkeresztes ingeket ideje visszaadni a kölcsönzőbe, felvenni a munkaruhát, nyelveket tanulni, kulturember módkára viselkedni és mindenekelőtt szorgalmasan dolgozni, minőségi munkát végezni. Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!

borzas 2007.07.25. 21:52:31

Na hát én is ezt mondom: legyünk értékes emberek, hovatartozástól függetlenül, és a nemzetünk/csoportunk büszke lehet ránk, meg mi is büszke lehetünk rá, ha akarjuk. Azt hiszem ebbe nem lehet belekötni. További kelemes eszmecserét és magyarkodást/antimagyarkodást/függetlenkedést, én leléptem.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 22:02:06

Magyarországon élek, de az USA-ban is van lakásom és érdekeltségem, valamint Új-Zélandon is. Oda is hazamegyek, meg ide is, de csak magyar vagyok.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.25. 22:12:34

Bazmeg, lázadó, nálad nagyobb állattal is ritkán találkozik az ember! Amerikában szabad niggerezni magánemberként. Nőket feltűnően bámulni nem szabad, de niggerezni szabad. Hivatalosan, persze, nem, de magánemberként bármikor. Ellenben nemzetietlenkedni nem célszerű. Amerikában egy a szív, te büdös korcs.

Nálunk tilos cigányozni, csak magyarozni szabad, sőt kell, mer' a magyart szidni Magyarországon az helyénvaló.

Egy dologban azért egyetértünk: nincs középút. Magyarország és magyarság jövője a ti kiontott beleteken keresztül virágozhat csak fel. Persze, veheted az ázsiai útleveled, és haza is kotródhatsz. Vidd a fajtád egy szálig, rühes pólisi! Az iráni atombomba árnyékában játszhatod a higadt bibsit, te balfasz.

lottebitte1 2007.07.25. 22:23:55

Biomechanoid: "Amerikában nőket feltűnően bámulni nem szabad":))))))))))))))))))))))))
Ez gáz lehet neked. Hogy bírod? Amikor már nagyon bámulhatnékod van, hazajössz, vagy ott is kiosztod őket?

Balt 2007.07.26. 01:14:11

"Szép lenne valami középút, de nincs. És késő már a hamvából feltámasztani az amúgy is szégyenletes, agyonalázott, erkölcsileg lenullázott NEMZETet, mint értékrendet, eszmét, 2007-ben, amikor ezerrel robog a globalizmus."

Maradjunk most csak ennél a mondatnál - nem mintha a többi ne lenne cáfolható/cáfolandó! Minapi hír:
index.hu/gazdasag/magyar/glob070724/

Nem jött be a globalizáció
www.vilaggazdasag.hu/
2007. július 24., kedd 07:15
Meglepően negatív a globalizáció hatásainak és a multinacionális vállalatok vezetőinek megítélése a gazdag nyugati államokban - derül ki a Financial Times/Harris hat országban végzett felméréséből.

Balt 2007.07.26. 01:22:25

"Az, hogy gyurcsány-interjút néznek, ugyanaz, gyurcsány ugyanúgy ciki az országnak, mint a vandálok."

Akkor ez lehetne egy közös nevező, kiindulási alap! A vandálok ugyebnár börtönben vannak (vagy nem? egyetlen háromajtós szekrényt sem láttam a gyanusítottak között, bezzeg ilyen eseteket igen: index.hu/politika/belfold/megvakult464/), az országot évtizedekkel visszavető "intelligencs baloldal" jeles képviselői még nem. Ez a minimum a kiegyezéshez.

Balt 2007.07.26. 01:41:34

Ez is a szélsőlyobbódali Indexről: :))
index.hu/politika/belfold/davidf0712/

Úgyhogy csak ajnározzátok az ún. "bal"oldali demokráciát!

Balt 2007.07.26. 01:43:32

Ez is szélsőlyobbódali Indexről: :)
index.hu/politika/belfold/davidf0712/

Úgyhogy csak ajnározzátok a híres \"bal\"oldali demokráciafelfogást!

Biomechanoid (törölt) 2007.07.26. 07:23:01

Lotte, én nem bámulok csajokat, mivel nős vagyok, és egyébként is kinőttem abból a korból. Ráadásul, ahol mi élünk, a terület elsősorban a turizmusból él. Kicsit szabadabb az erkölcs, mint a kontinens belső részein. Szignifikáns módon szabadabb.

;oDa 2007.07.26. 10:23:37

Nem bírtam tovább, hatásos ez a téma. Ami zavar a prioritás hiánya. Addig számomra értelmetlen dolog magyarságról beszélni, amíg valaki teljes mellszélességgel nem érzi magát embernek. Bár nem tudom átérezni, milyen lehet állatnak lenni (a szó biológiai értelmében.. :o) ), de kétlem, hogy egy magyar sertésnek lenne magyarságtudata, vagy bármilyen tudata. Azaz az hogy ember vagyok egy Föld nevű bolygón, számomra elsődleges, és mindenek feletti. Aztán jön az a szint, hogy európai ember vagyok, genetikailag és lakhelyileg egyaránt. Sőt most már politikailag is lassan. Így az amerikában élő texasi vagy kaliforniai emberhez hasonlóan előbb vallom magam a nagy egészhez tartozónak (lásd amerikai zászló), mint magyarnak (nem texasi, nem kaliforniai zászló). Ettől még valljuk be, szeretek magyarnak lenni, annak ellenére, hogy az Európai Únió zászlaját előbb raknám ki a házamra, és annak ellenére, hogy külföldön nekem is sokszor kellett szégyenekeznem magyar mivoltom miatt. A magyarság így nekem nem tudat, hanem érzet. Belém rögzült érzelem. De a megyém iránt is így érzek, sőt a városom iránt is. Ahová jó hazamenni. Számomra ennyi. Az más kérdés, hogy ez az otthon ott tart ahol tart, és pl. szívesebben élnék én is inkább máshol, ahol kultúráltabb közegben tehetem. De az érzelmek azok érzelmek. Bár lehet, hogy ezek az érzelmek csak a megszokásból fakadnak...

Szóval: Emberiség, Európa, Magyarország. ez a sorrend számomra. Ha leragadnék a magyarságomnál, akkor börtönben érzeném magam, arról nem is beszélve, ha még ráadásul ebben a kis országban bele kéne paszíroznom magam egy jobb vagy egy bal félbe, ahol mindenki a másik oldalt nevezi agymosottnak. Holott...

A Droid-jelenségről: két opciót érzek a dolog mögött: az illető vagy pszichésen problémás és akkor inkább nem kell neki válaszolgatni, vagy az illető szociológiai tanulmányt készít, és ez a blog is a tanulmány színtere, ahol a provokációira érkező reakciókat elemzi. Ebben az esetben sem érdemes neki válaszolni.
De bárhogy is legyen, fontosnak érezheti magát, mert a fél oldal róla szól. Jól csinálja... ;o)

Lullaby Engineer 2007.07.26. 10:30:46

Sok blogba beleolvasok, sokba bele is írok, de meg kell, hogy mondjam, hogy soha nem találkoztam ennyire primitív, ennyire tanulatlanul buszkén bunkó, ennyire sötét, agresszív, szélsőséges, vitaképtelen, nagyképű, csőlátó, aljas, velejéig ostobán gonosz, elvtelen kis utolsó gyáva pöccsel, mint ez a biomechanoid.

Minden jót a többieknek.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.07.26. 11:31:09

Szerintem nem oké, hogy ide lehet kommentelni az bővítésről is :)

Valóban, sok szardobálástól megkímélhetted volna magad, ha már az elején így írod le a dolgokat. Talán. Esetleg. De nem biztos.
Semmit sem tudsz tenni azzal az emberi felfogással, hogy a szavak nem azt jelentik, amit eredetileg jelentenek. Mikor az ember olvas/hall valamit, azonnal nekiáll kombinálni, hogy "ezmostakkormi?" Tévedésben vannak. Egyszerűen ennyi. Hülyék, és elfelejtették, hogy a szavaknak önmagukban is van jelentése. Nem kell belemagyarázni semmit.

De persze bele fognak. Mert ilyenek. A tagolt beszédre és a szövegértésre nem képesek, de úgy hiszik, elég a nagy hang. Csak éppen amit nyernek a réven, elvesztik a vámon.
Pl. Biomech. nagyon komolyan előadta magát, hogy így meg úgy mekkora magyar meg komoly tudós-ember meg világlátott felvilágosult hazafi. Mindezt egy alsó tagozatost alulmúló helyesírással, egy pattanásos tizenéves dühös mellveregetésével, egy félhülye ősparaszt megnyilvánulásaival. Magyarul kamu. Nem hiteles. Nem igazi. Valószínüleg csak egy hungarista kisköcsög. De eltértem a tárgytól.

Szerintem igenis lehessen kommentezni a bővítéshez, és ezt zárjátok le, mert a kettő már nem ugyanaz, ha érted, mire gondolok.

lottebitte1 2007.07.26. 17:34:44

Biomechanoid: dugulj már el, senki sem ír már itt a cikkről, csak rólad, mint parafenoménről. Ha csak provokálni akarsz, nyertél, odafigyeltünk, mindenki rajtad sír meg röhög, de most már moderáljon már ki valaki, vagy nem érdemes komolyan venni ezt az egész posztot.
Azt mondtad, kinőttél a csajbámulós korból. A tahóságból is kinőhetnél.
Keksznek üzenem, hogy ha azt akarja, hogy érdemben vitázzanak itt egymással a cikkén, akkor moderáljon már vagy mittudomén (nem tudom, mennyire lehet ezt demokratikusan csinálni), mert el fog maradni az óhajtott vita

A Savarcu 2007.07.26. 19:25:15

Biomechanoid kedvenc játékai:

www.gamekapocs.hu/userinfo/Biomechanoid/favgames

Profilja:

www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=439392

Ne bántsátok már szegény szerencsétlen nyomorult gyereket, olyan szánalomraméltó, csak egy kis figyelem, egy kis szeretet kell neki, aztán egy gyors mozdulattal egy izzó zsidócsillagot felnyomni a seggébe!

Zserbófiú · http://zugugyved.blog.hu/2007/07/18/lelekrokkan_szomszedok 2007.07.26. 19:30:46

Itt kiderül, hogy szegény Biogép azt hiszi, csak egy down kóros van a családban... Szegény Biomechanoid, én úgy látom minden átmenet nélkül képes vagy az erőszakra, a dühkitörésre. De te szerencsés vagy, téged nem tartanak zárt intézetben, még.

zugugyved.blog.hu/2007/07/18/lelekrokkan_szomszedok

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.26. 19:37:04

Mindenki hagyja békén biomechanoidot, amennyiben biouraság hozzá akar szólni, a cikk témaköréhez, akkor megteheti, ha viszont csak fröcsögni fog, akkor törlöm

mocsokdream

Biomechanoid (törölt) 2007.07.26. 21:16:35

Jól tetted, hogy töröltél, mocsokfasz. Ezze la téma meg is halt. Viszált, korcsok!

u.i.: ne fárasszátok magatokat további, rám irányuló megjegyzésekkel, mert nem jövök ide többet. Megtudtam, kik vagytok, ennyi elég is volt, balfaszok.

Biomechanoid (törölt) 2007.07.26. 21:18:14

Jaj, még egyet! Mocsok, te a taknyos orrodat sem tudod megtörölni, miután az apád seggbekúrt, és pityogsz a fájdalomtól. Ezért törölgetsz itt, rühes korcs.
Huhh, ez méltó búcsú volt!

Balt 2007.07.26. 21:28:47

"nem érdemes komolyan venni ezt az egész posztot."

Ez mondjuk így van, egyszerű gyurcsányista provokáció az egész, ha nem is kézivezérelve, legalábbis indirekte...

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.27. 10:45:32

Rémületes, milyen ostoba emberek vannak itt, mint ez a Balt is fölöttem. Uram bocsá, hogy ítélkezem, de ezen honfitársainknak minden labda olyan magas, hogy max megfájdul a nyakuk a sok fejforgatástól, de az érdemi játékból mindvégig kimaradnak, ki tudja, talán nem is értik az egészet, se a szabályokat, se a célt. Nem maradt más, mint az ősszurkolói magatartás: üvöltés, rombolás, fenyegetőzés, csökött torz tények világába tapadva.

Balt 2007.07.27. 15:30:10

Micsoda öröm számomra, hogy nem kell veletek semmilyen (önkéntes) közösséget vállalni, a magam részéről a kényszerű is bőven sok. (Tragádia, hogy ugyanoda - a lyukas kalapba - fizetjük az adónkat, persze ezen lehet változtatni...)

Balt 2007.07.27. 15:31:57

A tanácsom: a helyzetet meg élvezzétek, amíg lehet. :))

Külföldi Suhanc Magyar 2007.07.27. 16:38:38

Csak te fizeted egyedül meg a többi szopójóska a lyukas kalapba az adót. Ugyanis köztudott h Mo-n a 98% soha nem fizetett adót, a többit meg ott csalja el ahol tudja. A gazdagabbja meg már presztizsbol sem fog adót fizetni, inkább eloffshoreozza. Engem viszont ez már nem érint, én egy olyan országban fizetek adót, ahol szivesen teszem mert, mert nincs tahó orjongokbol álló osmagyar tribal hadsereg, meg falkákba verodött antiszemitákat sem láttam még itt nagyon. Ezért szivesen adózok itt. A nem dolgozó csocseléket meg tartsátok el ti, meg fizessétek be adónak amit szétbasznak idonként, és álljatok is be álló fasszal mögéjük. Üdvözletem!

Balt 2007.07.30. 23:30:40

Helyes, maradj csak mindörökre távol! Sajnos sok jobb érzésű hazánkfia is jobbnak látja távozni, legalábbis átmenetileg, neked viszont örökre tágasabb kívül. Jól van ez így... :))

nemmondommeg 2007.08.03. 15:08:34

Ez az írás... Ez egy tűzrevaló eretnek szemét. Ahogy az írója is. Most mondjam, hogy Igen, remélem megvernek ezért. Én is arconvágnálak ha odajönnél hozzám és megmondanád hogy te írtad ezt. Te hiszel egyáltalán valamiben ami érték? Vagy te is csak egy füves jamaica-buzi füves suhanc vagy? Azok gondolkodnak így. Ilyen gyerekem lenne, kitagadnám. Komolyan.

ostor 2007.11.13. 21:10:50

nemmondommeg

Vedd észre: a Te személyes megnyilatkozásod a szerző ellen, igazolása mindannak amit leírt!

Nos, a felvonulók többsége - tapasztalatból mondom - a Te szellemi szinteden álltak, sokan még alább is.

Noha az írás egészével, józan kritikával nem lehet egyetérteni, de álláspontját megérteni igenis lehet. Ehhez semmi mást nem kell tenni, csak olvasni és hallhatni a Mediát, a szerző által leirt keserű vallomást tükrözik vissza, olykor sokkal brutálisabban! Nem szólva arról a népvezérről (és társaíról)aki, csak útszéli jelzőkkel képes kifejezni magát, (pestiesen, mint egy kocsis), miközben önelégült arckifejezése Mussolinit ídézi fel emlékezetemben!

zerna 2007.11.22. 20:00:33

micsoda hülyeség a magyarságtudat. ki nem szarja le hogy ki milyen nemzethez tartozik . nem mindegy? a magyar azért fog az idők végezetéig ilyen szar maradni mert csak nyekeregni tud meg fogadkozni meg pofázni. abba aztán világelső!magyarországot egyébként is semmire se tartják az egész világon csak a magyar média ugatja állandóan hogy milyen nagy is ez az utolsó hulladék nemzet. elég is ez annak a sok béna ,magyarnak ezt jól tudják az országot irányítók.

Vígh Péter 2008.03.18. 15:40:36

Ha valaki nem érzi magát magyarnak nem értem mért zavarják egyéb magukat magyarnak valló emberek tettei.Egyértelmüen elítélendöek az ilyen durva megnyilvánulások amiket Pesten láttunk, mint ahogy elítélendö azis amit nem látunk szinte nem is hallunk csak érzünk, sejtünk a kormány cselekvéseiröl.Ha már pedig az egyéneknél tartunk nem hinném hogy az adott egyént el lehetne itélni egyetlen cselekedete alapján.Majd akkor itélkezzenek az ilyen nyálfics f***fejek ha megismernek embereket jobban,mert lehet azoknak az embereknek legalább vannak eszméik, van nemzetiségtudatuk ami a kedves elmélkedö magát publicisztikus zseninek vélő EGYÉNünkröl egyértelmüen kiderült h nincs.Nagyon szépen köszönjük épitő hozzászólását szövege végén!(Kölcsey megelőzte kb 190 évvel és ő még magyarnak is tartotta magát!xD)

_Cicero_ 2008.03.22. 02:41:58

Élmény volt a szöveget és főleg a kommenteket végigolvasni :D
Dióhéjban úgy tudnám megfogalmazni: ezek vagyunk mi magyarok. Az elhangzott hozzászólások jobban jellemeznek minket mint bármi más!
Volt itt szittya-sumer ősmagyartól kezdve honosított és kivándorolt magyaron át mindenféle. Muszály megemlítenem hogy a Buddha Buda párhuzam egyszerűen zseniális :DD Ilyet még életemben nem hallottam, voltunk mi már sumerek meg szíriuszi magyarok, de azt nem hittem volna hogy tényleg mi szartuk ide a kultúrát a barbár rómaiak és a gonosz kínaiak közé. Mi akkor még hintalóról se tudtunk hátrafelé nyilazni, amikor ők már államot építettek. Szóval érdekes vonásunk, hogy sok néphez hasonlóan mi se tudjuk tisztázni eredetünket.

Aztán voltak itt "nagymagyarok" is, akik a Himnusszal kelnék és a Szózattal fekszenek. Szóval akkor van nekünk egy nemzeteszménk, no de milyen? Kezdődött az egész egy Kossuth-Széchényi vitával (aki valamit csinálni akart ebben az országban az megőrült, jellemző magyar irónia) aztán jött a Horthy-féle keresztény nacionalizmus. Folytattuk a sort egy nyilas fanatizmussal és végül kockaköves hungaristákkal. Ezek után jogos a kérdés, hogyan is lenne itt normális nemzettudat, ha iyen előzmények voltak? Számomra a XIX. századi koncepción kívúl egy sem elfogadható. Abban is Széchényit pártolom.

Később voltak itt messzi földre vándorolt hazánk fiai. Mit mondanak ők: nem éri meg itt maradni, mert úgy se halad itt semmi, minek áldozzák fel magukat és életüket a haza poros oltárán? Jogos a felvetés. Maximum annyi kritikával élhetek,hogy ha mindenki aki tehetne valamit elmegy innen, akkor hogyan lesz haladás ? Persze teljesen megértem hogy elmentek, tényleg meg lehet itt őrülni. Ha nem tudnék magunkon és az itthoni állapotokon nevetni már én is "eltakarodtam" volna.

És a hatodik napon jöttek a vadmagyarok. Nekik valós alakjuk mellett van virtuális kivetülésük is, csak a cipőjük tartja őket a földön az ideák világából. Na ők aztán jól tudják mi kell a nemzetnek: dögöljön meg aki nem hiszi azt amit ők, nem 'magyar'. Hát érdekes. Magyar legyen hited és lészen országod? Próbálják csak meg, üljenek le a nappaliba és mondjanak el ezer imát, aztán nézzék meg hány méterrel lett hosszabb az ország kabalája, a négyes metró. A magyarkodás és a jelszavak skandálása nem mozgat meg hegyeket. Nem akarok általánosítani (de mégis megteszem) ők szoktak lenni azok akik úgy akarnak elérni valamit hogy ahhoz ne kelljen semmit se csinálni. Vegyük el a zsidóktól, mert ők úgyse érdemlik meg, dolgoztassuk rabszolgaként a szkeptikusokat és ha kész a vár lőjjük le őket hogy ne vegyék el a levegőt magyar tüdőnktől. Életmódszerűen tüntetnek, székházat ostromolnak hogy kifoszthassanak pár kommunista kólaautomatát és benne lesznek a tvben is egyszer. A kommunistázásról annyit, hogy ez egy nagy fogalmi zavar. Akiket ezzel a jelzővel illetnek egyáltalán nem azok, nem államosítanak, hanem saját zsebüket tömik. Ez nem komcsi szabadolom!! Akiket mi nagyon nem szeretünk azok a rendszerváltást kihasználó vadkapitalisták.Azt is meg merem kockáztatni, hogy nincs ma Magyarországon baloldali értékeket képviselő párt! Baloldali értékek pedig vannak, nem csak orosz komcsik léteznek a világon! A zsidózásról meg annyit, hogy meg lehet nézni mihez vezetett a nyilasok ámokfutása fél évszázada. Szétlövettetni egy országot a csodafegyverre várva, valóban igazi magyar virtus!

A végére hagynám azokat akikért megérte mindezt végigolvasni. Ők azok akik hajlandók egy kis verítéket hullatni azért, hogy legyen a semmiből valami, akik nem azzal foglalkoznak állandóan hogy ki mennyire magyar hanem lerendezik magukban a saját eszméiket,akik nem azt nézik kinek mennyi pénze van (dögöljön meg a szomszéd tehene), akik nem dobálással tiltakoznak de mégis vannak jogaik, nem lesznek a média áldozatai, elviselik a globalizáció veréseit (főleg) és áldásait, akik képesek hasznosan tölteni az idejüket és alkotni valamit ebbe a folyamatosan elhülyülő világban. Lehet hogy most csak egy ideáltípust alkottam, de legalább van valami koncepcióm.

Nacionalizmus márpedig lesz. Ha nem is ilyen névvel, eszmékkel de mindig lesz. Eredetileg összetartozást akart kifejezni, nem azt hogy ki a felsőbb és alsóbb rendű. Az a sovinizmus. Az emberek mindig tartozni fognak valahova, csak azt kell megjegyezni, hogy legyenek magyarok, japánok, németek vagy amerikaik mind mind emberek. Nem egyformák, nem egyenlőek, de emberek. Sztereotípiák márpedig léteznek, valami valóságalappal, de nem lehetnek egy gondolkodó ember iránymutatói. Azt kéne már végre megérteni, hogy elsősorban EMBEREK vagyunk, és másodsorban magyarok , csehek, etiópok, arabok... Ha jól tudom Kölcsey is mondott valami olyasmi hogy szeresd az emberiséget...Lehet, és kell is valahova tartozni, de ennek a léptékét és mértékét mindenki maga szabja meg. Lehetek én Tejúti és a családom tagja is, és mindez egyszerre. De ettől még ugyanúgy ember vagyok.

Az országnak talán az az egyik legnagyobb baja, hogy nem számolt el a múltjával. A németek túl tudtak lépni a fasizmuson. Nekünk miért nem megy a XX. század feldolgozása? Voltak sérelmeink, fájdalmaink, igazságtalanságok de ezen fogunk rágódni örökké? Csak nyávogunk hogy velünk mit tettek, meg hogy nekünk milyen rossz, ahelyett hogy tennénk ellene valamit vagy a probléma mélyére hatolnánk? Persze megint csak nem ostromlással. Kicsinyesek, anyagiasak és mérhetetlenül irigyek is vagyunk. Csak nézzük hogy nyugaton mi minden jó van, és az miért nem pottyan a mi ölünkbe.Ha majd nagy végre sikerül egy kicsit leülni és szembenézni a múlttal, akkor majd lehet azon gondolkozni, hogyan tovább? Addig csak folytatódik a szokásos káosz. Klasszikust idézve:
"A helyzet reménytelen, de tartható!"

(itt csak a negatívumokat említettem a kritikai hangnem miatt, van sok pozitívum is, ami persze megint nem azért van mert magyarok vagyunk)

Írtam ezt én, a Béke és Szeretet Keresztes Lovagjai megbízásából, amely nem Gyurcsány Ferenc egyik offshore cége, mert még meg sem alakult, és nem is fog.

Szegényke 2008.03.28. 23:44:48

Az ilyen szerencsétlen félhülye ugyanúgy félt volna az erőszakos, antiszemita forradalmár Petőfitől, Kossuth Lajostól, az 56-osoktól, Pongrácz Gergelytől..stb.
Sajnos vannak ilyen hülyék. Nem azt nézik mi a probléma, hanem csak egy jelenséget látnak. Magyarországon polgárháborús helyzet van, úgy mint 48-ban, úgy mint 56-ban. A bűnösök ott ülnek minszterelnöki és miniszteri székekben...tőlük kéne inkább tartani, nem saját honfitársainktól.
Csak annyit tudok mondani: szánalmas.

keksz* · http://negativ.blog.hu 2008.04.17. 11:43:45

Keves Vígh Péter!

Az egyáltalán nem zavar, ha valakinek fontos a hazája, és ilyen jellegű érzései támadnak. Az már jobban, ha ez kultúrálatlan formát ölt (és itt nem a legdurvább utcakődobálásokra kell csak gondolni, hanem apró, hétköznapi eseményekre - pl. egy beszélgetés során). Olyanok, mint a vallásos emberek: az ő szűk dogmái mellett semmi mást nem fogadnak el, nem is mérlegelik másik nézőpontját. Ezzel szemben én figyelembe veszem, elfogadom, hogy ilyen nézet is van. Ja, és attól hogy nivs nemzeti identitásom, még lehetnek bennem más értékek is...

Az a vicces, hogy kettőnk közül ön tartja magát magyarabbnak, s nézze meg a kommentjének a szövegét! Tele van proletár és amerika-majmoló kifejezésekkel. Ha tényleg annyira magyar, akkor miért nem tudja ezt a változatos nyelvet használni gondolatai kifejezésére, miért kell káromkodásokat és xD-ket használnia?

Nimrud 2008.07.18. 17:24:12

Pont az ilyen hülyéktől szenved a magyar nép. Tünés oda ahol a helyed, majd megmondom hová. Istentelen barom! Gyalázat, hogy ezt a szép nyelvet - a világ legrégibb nyelvét beszéled. Kitépem a szívedet Te mocsok.

Kultúrvadász!

énismagyarvagyok 2008.08.27. 22:11:46

Kezdjük ott, hogy egy egészséges magyarságtudat kialakulását a történelmi események megakadályozták Magyarországon. Természetesen emiatt a társadalomban is szélsőségesebb formában jelenik meg. Vannak hozzád hasonló emberek, vannak még ennél is szélsőségesebbek akik x-edik ősükre hivatkozva próbálják lerázni magukról magyarságukat, és egy másik nép közé tartozónak érzik magukat. Őket sajnálom a legjobban. Vannak olyanok akik pont ellenkezőleg szimplán büszkék magyarságukra, de vannak akik összeverődve Szálasit éltetve élik ki magyarságukat. Na ők azok akik magyar emberek szívébe is sokszor belegázolnak. Például amikor külső jegyek miatt lecigányoznak vagy lezsidóznak magyar embereket az utcán. Ezzel sokszor saját honfitársuknak okoznak nemzeti identitás zavart. S pont az ellenkezőjét érik el annak amit akarnak, széthúzóvá teszik a népet. Én is találkoztam ilyen emberekkel, mondjuk ettől még büszke maradok a magyarságomra a királyainkra, pl. Szent Istvánra stb.A költőinkre: Petőfire, Wassra, Reményikre stb. És nem jut eszembe folyamatosan a népemet szidni. Mindent egybevetve a legnagyobb problémát az országban az olyan emberek okozzák akik kinevetik Wass Albertet, lerománozzák az erdélyieket, megtagadják tőlük az állampolgárságot, megtagadják őseiket, szidják saját népüket, acsarkodnak és még hosszan folytathatnám. Ők sokkal nagyobb százalékban okoznak kárt az országnak mint az a néhány tucat szélsőséges elmebeteg.

énismagyarvagyok 2008.08.27. 22:28:53

S tegyük hozzá, hogy a szélsőséges fiatalok szintén csak egy elhibázott rendszer áldozatai. Ha lenne egy alapvető nemzeti öntudat, összetartás érzés, ha a társadalom egésze is erkölcsileg magasabb szinten állna, és főként egy olyan kormányunk lenne amely a magyar nép gyarapodásáért törekedne, kiállna a határon túli magyarokért is, akkor nem lennének "Szálasit éltető" emberek. De amíg az ország miniszterelnöke büntetlenül lekurvázhatja és kiárusíthatja a Hazánkat, amíg a magyarság csökkenésére az első gondolatuk kínaiak betelepítése, a magyar emberek családalapításának támogatása helyett, addig lesznek ilyen fiatalok, ez csak természetes reakció és nem őket kell szidni. Egyébként a mi Himnuszunk a legkülönlegesebb a világon, az összes nép himnusza dicsőítés, a miénk viszont egy imádság Istenhez. Nekem mindig nagyon megérinti a lelkemet ha meghallom, ja és a magyar csapatnak szurkolni alap!:-)

keksz* · http://negativ.blog.hu 2008.08.28. 16:48:41

Énismagyarvagyok!

-Kérdés, ki okoz nagyobb kárt az országnak / nemzetnek. Ha nemzeti összetartást nézzük, akkor valóban azok, akik nem éltetik azt (mint pl. én), sőt akik direkt ellene küzdenek (még életemben nem jöttem rá, miben mutatkozik meg a magyarság-ellenesség). De az ország szempontjából az elmebeteg randalírozók, akik gazdasági és társadalmi deficitet okoznak.
-Egyébként én is magyar vagyok, csak nem foglalkoztat különösképpen. Mások a prioritásaim (ld. ;oDa 2007.07.26. 10:23:37),
-A magyar himnuszhoz pedig csak annyit, hogy ez nem különleges attól, hogy istenhez szól. Ez a himnusz műfaji követelménye.

énismagyarvagyok 2008.08.28. 19:17:48

Gazdasági deficitet!!! Ez nagyon jó!!:D És kik okoznak nagyobb deficitet az arcátlanul közpénzeket sikkasztó politikusaink vagy a randalírozók?! Ja, az lenne a szép ha békésen mennének ki tüntetni, csak, hogy őket meg körberöhögik, nem beszélve, hogy a ballib sajtó így-úgy is elferdíti a dolgokat.

énismagyarvagyok 2008.08.28. 19:19:58

Szóval a médiumok így is úgy is elferdítik a dolgokat.

énismagyarvagyok 2008.08.28. 20:14:46

Miben mutatkozik meg a magyarság-ellenesség?
Magyar-ellenesek:1. Akik úgy állítanak be minket, mintha mi lennénk a leghitványabb nemzet.
2. Akik úgy állítanak be minket, mintha mi már nem is léteznénk. Mintha csak összeverődött népség lennénk.
3. Akik minden magyar érzelmű embert kigúnyolnak.
4. Akik a médiumokban mindent megpróbálnak eltüntetni ami nemzeti hagyományainkkal kapcsolatos.
5. Akik behódolva mennek el koccintani Trianon évfordulóján a szomszédba. Akik szolgalelkűen más népeket ajnároznak a sajátjukat meg leszólják és nem védik meg ha bajban van.

keksz* · http://negativ.blog.hu 2008.08.28. 21:30:16

Nem is tudom, melyik neveden szólítsalak, kedves lebukott! (Petőfijóköltő!!! Lógni fogtok! énismagyarvagyok biztos, ezmilyenszánalmasgyökérblog pedig valószínű ugyanazt a személyt takarja)

Hogy mi alapján állítom? Legközelebb vigyázz, hogy ha más személyiséggel akarsz írni, ne használd ugyanazt a stílust és szavakat! Te a ballib szóval lebuktál! Ha-ha...

Ugyanis ez a szó nem teljesen elterjedt ebben a formában, márpedig pár percen belül két hozzászólásban is megjelent (ráadásul ugyanaz a stílus, ugyanaz a tartalom, de még a helyesírási hibák is egy személyre utalnak). Ha pedig mégis elterjedt, akkor két különböző hozzászólónk van, mindketten önálló gondolat és önálló szókincs nélkül mások szavait utánozzák csak. Egyik esetben hazudozó a személy, a másikban pedig két fabábu írt nekünk.

Na, az reagáljon erre, aki ki tud mászni ebből a logikai csapdából :-)

(megjegyzem, én tudnék egy logikus érvet, de nem cáfolom meg, mert a végén még azon menekülnél)

Ja, és ez egy felszólítás egy intellektuális párbajra, tehát nem káromkodást és szidást várok, hanem logikus magyarázatot a "két név - egy közös szóhasználat" tényére!

énismagyarvagyok 2008.08.28. 21:48:38

Képzeld nem vagyunk ugyanazok! Én írtam a Petőfijóköltő!!!ezmilyenszánalmasgyökérblog és az előzőhozzászólóújra, a ballib kifejezés meg igenis létezik. Én egy dalban hallottam először. Azért nem választottam állandó nicknevet, mert nem akarok ide mindig írni. Ugyanis látom, hogy ti nem tiszteltek más embereket, az egész blog egy provokáció nem egy pesszimista, realista blog. A helyesírási hibákról meg annyit, hogy ha az embert felidegesítik, kisszerűnek nevezik csak mert az egyszerű, őszinte dolgokat szereti akkor nehéz a helyesírásra figyelnie. Egyébként ha a helyesírásról van szó menj át a Subbára és gyönyörködjél az ő helyesírásukban. Versenyt űznek abból, hogy ki tud rosszabbul írni. Erről ennyit! Ti is lebuktatok, okoskodó bunkók!

énismagyarvagyok 2008.08.28. 21:59:26

Az a vicces (vagy inkább szánalmas) bennetek, hogy gyűlölködtök, lenéztek más embereket, de ha ezt visszakapjátok ti vagytok a legjobban felháborodva. Azt hiszitek mindennél és mindenkinél többet értek, s ezzel váltok a legkevesebbé emberileg. :-D Úgyhogy csak okoskodjatok, nézzetek le továbbra is mindenkit, imádjátok magatokat nyugodtan.:-D És miután írtok egy újabb lenéző "énmindenkinélműveltebbésjobb" vagyok típusú választ, menj át a Subbára és írjál ott szép magyaroschan....

énismagyarvagyok 2008.08.28. 22:32:58

S ha még mindig nem hiszed, hogy Lógni fogtok! nem én vagyok, kérd el a blog.hu-tól az e-mail címem, valahol biztos fel van jegyezve és nektek biztos odaadják...:P

keksz* · http://negativ.blog.hu 2008.08.29. 14:24:16

"Ti is lebuktatok, okoskodó bunkók! " - miért, még ki? Csak nem te? Tehát beismered, hogy lebuktál? Vagy hogy értelmezzem ezt?

Én pedig tisztelek minden hozzászólót, nem pedig lenézem. Örülök, hogy van véleménye és azt meg is osztja velünk. Csak az zavar, ha valaki elkezd ész nélkül csapkodni és politizálni ezen a blogon....

Tehát akkor azt a variációt vállaltad, hogy egy vagy a sok közül (mint pl. Lógni fogtok! is), akik ugyanazt a stílust és szókincset használják? A birkanyáj is ugyanúgy béget....

énismagyarvagyok 2008.08.29. 16:05:31

Én azt ismertem be, hogy több más néven is én írtam, és hogy ha Lógni fogtok! én lennék, akkor miért írtam volna hogy ellenőrizd az e-mail címem? Annyira értetek hozzá, hogy fordítsátok ki a másik szavait. Egyébként meg, ha egyáltalán jobban elolvasnád más hozzászólásaid és nem csak szavakon lovagolnál (amely nyilván a te köreidben kevésbé használatosak) hanem megpróbálnád azokat értelmezni is:P akkor talán láthatnád, hogy én nem gondolkodok olyan szélsőségesen. A politizálást meg te kezdted nem én, ráadásul másokat lenéző és kirekesztő hangnemben. Ugyanolyan szélsőseges provokátorok vagytok mint Tomcaték és a kurucinfósok csak a másik oldalon és nem olyan nyíltan csináljátok. Nem is lett volna érdemes a szívemre venni ezeket a bejegyzéseket. Rögtön birkanyáj mi? Csak mert nem ugyanazon az oldalon állunk és még rajtam kívül néhány embernek van fogalma róla mi az a Haza-szeretet. No, mindegy nem is akarok most már ide írogatni, nektek a Tomcatékkel és kurucosokkal kéne inkább beszélgetnetek, össze is illettek!
süti beállítások módosítása